Outrun: unieke Ferrari Testarossa wordt begin volgend jaar geveild

De Testarossa is wat mij betreft de meest beroemde Ferrari ooit gemaakt. Het model is sinds z'n optreden in de televisieserie Miami Vice in de jaren '80 een icoon van jewelste en de versie zonder dak speelde daarnaast de hoofdrol in het computerspel "Outrun".

Wat echter niet veel mensen weten, is dat de Testarosssa zonder dak, de Spider, nooit officieel in productie is genomen door de Italianen. In de jaren '80 bouwde Ferrari namelijk slechts één open exemplaar van de magistrale Testarossa. Naderhand bouwden coachbuilders er zelf replica's van.

Ferrari Testarossa Spider grijs V12 03

Dat ene model werd in 1986 als productienummer 62897 gebouwd voor Gianni Agnelli, toen de grote baas van het Fiat-concern. De Testarossa kreeg een zilveren carrosseriekleur, witlederen interieur en donkerblauwe accenten op de zwarte deurlijsten. De kap werd manueel weggeborgen.

Die zilveren kleur refereert naar verluidt overigens aan de twee eerste letters van de familienaam van Gianni Agnelli, Ag - het symbool voor zilver in de chemie. De huidige eigenaar zou de wagen verkregen hebben na een pokerspel met Gianni, die nogal van een gokje gehouden schijnt te hebben.

Ferrari Testarossa Spider grijs V12 02

Onder de kap doet een 390Pk sterke 5,0-liter V12 (180 graden) dienst en daarmee ligt ook nog eens één van de mooiste motoren van Ferrari onder de kap. Op 5 Februari van het komende jaar wordt deze unieke Ferrari op het salon Rétromobile in Parijs geveild.

Mocht je interesse hebben, er wordt rekening gehouden met een opbrengst van rond de 900.000,- euro, maar dat zou zomaar eens een stukje meer kunnen worden aangezien klassieke Ferrari's op dit moment nogal gewild zijn en er werkelijk maar één exemplaar van bestaat.

Ferrari Testarossa Spider grijs V12 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: