Overdag tanken tot 15 cent per liter goedkoper dan 's nachts

Wie tankt in de avond doet er goed aan op de prijzen te letten aldus het Eindhovens Dagblad. Een volle tank kan zomaar een tientje duurder uitpakken. Er zijn namelijk tankstations die na een bepaald tijdstip 's avonds de prijs flink verhogen. Een nieuw fenomeen, zeggen brandstofkenners.

15 cent per liter duurder

Het variëren met brandstofprijzen binnen een etmaal is al langer een trend onder pomphouders en brandstofmaatschappijen. Dat gebeurt met zogenoemde 'happy hours' waar met kortingen wordt gestunt. Maar een fikse prijsverhoging in de avonden en nachten lijkt een nieuw fenomeen.

Een pomp met hogere avond- en nachtprijzen is bijvoorbeeld de Texaco aan de Insulindelaan in Eindhoven, vlakbij verkeersplein de Berenkuil. Wie daar afgelopen week overdag tankte, moest 1,38 betalen voor een liter euro 95, 's avonds na een uur of negen ging de prijs met 15 cent per liter omhoog naar 1,53 euro.

Aral brandstof benzine station pomp octaan diesel 04

België

De echt prijsbewuste automobilist kan zijn slag slaan over de Belgische grens. Althans, wie daar in de buurt woont of er toevallig moet zijn, want anders wordt de besparing natuurlijk snel minder. In Arendonk stond Euro 95 afgelopen weekeinde voor 1,108 op de borden, in Turnhout voor 1,111.

Het is maar even dat je het weet dus.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: