Overtreffende trap: Audi S8 Plus Quattro

Audi maakt een krachtig statement met de introductie van de nieuwe Audi S8 Plus. Hij staat met 605 pk en een immense trekkracht van 750 Nm borg voor nóg dynamischere prestaties en verstevigt daarmee volgens eigen zeggen uiteraard de positie van Audi in de klasse van de premium Limousines.

Lichtgewichte krachtbron
De sportsedan is in hoge mate gewicht besparend geconstrueerd, onder andere door vrijwel zijn complete structuur en plaatwerk uit speciaal aluminium te vervaardigen. Dat ontwerp is gebaseerd op het Audi Space Frame concept. Zijn complete body weegt slechts 232 kilogram. Een recordwaarde in deze klasse.

De ontwikkelingsafdelingen van Audi en Quattro GmbH gaven de sonoor klinkende V8 biturbo motor aanzienlijk meer kracht mee. De 4.0 TFSI levert in deze versie 445kW (605Pk) en 700Nm trekkracht. In zogenaamde ‘overboost’ modus kortstondig zelfs 750Nm.

Dat staat borg voor een sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 3,8 seconden. Optioneel kan de gelimiteerde topsnelheid van 250 km/h worden verhoogd naar 305 km/h dankzij het Dynamic Package.

Audi S8 Plus Quattro Grijs 2016 08

De S8 Plus-krachtbron krijgt onder andere aangepaste turbo-, motormanagement- en regeltechnieken mee. Er zijn ook speciale uitlaatkleppen gemonteerd. Een 8-traps tiptronic versnellingsbak brengt de power via een Quattro-vierwielaandrijving met sportdifferentieel op de weg over. Het onderstel beschikt over adaptieve sportluchtvering en een special voor de S8 Plus aangepaste besturing.

Het optionele Dynamic pakket omvat onder andere de verhoogde topsnelheid van 305 km/h, koolstofvezel versterkte keramische remmen met antracietkleurig remtangen, speciaal ontwikkelde 21 inch wielen (geschoeid met 275/35 banden) en een door Quattro GmbH gemodificeerd uitlaatsysteem dat de sportieve V8 een karakteristiek geluid verleent.

Audi S8 Plus Quattro Grijs 2016 07

Design
De Audi S8 Plus is bovendien te herkennen aan verschillende designdetails als de standaard spoiler achterop, desgewenst ook leverbaar in carbonfiber. De flapjes op de flanken en onderop de voorspoiler zijn standaard van datzelfde koolstofvezel-materiaal gemaakt. Verdere details: donker glas in de achterlichten en een glanzend zwarte, in carbon uitgevoerde diffuser.

Ook de aan beide zijden dubbel uitgevoerde ovale eindpijpen van het uitlaatsysteem zijn uniek voor het model. Daarnaast kunnen kopers kiezen uit een speciaal S8-stijlpakket. Naast de gewone S8-kleuren is de auto exclusief leverbaar in de kleur floret zilver, een lak met mat effect en die is uiteraard op de foto's te zien.

Interieur
Vanzelfsprekend versterkt het interieur het hoogwaardige en sportieve karakter van de S8 plus: het zwarte leder met Arrasrode accenten, de sportieve comfortstoelen, accenten in geborsteld aluminium, piano lak, in combinatie met een speciaal instrumentenpaneel en RVS pedalen en –voetsteun en zwart Alcantara voor het dak en de hoedenplank ronden het design-concept ook in het interieur af.

Binnenkort in Nederland
De nieuwe Audi S8 Plus heeft zijn beursdebuut komende September op de IAA in Frankfurt. Rond die tijd start ook de voorverkoop in Nederland. De auto wordt vervolgens eind November in ons land verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend, maar bij onze Oosterburen staat 'ie voor ruim 145 mille op de prijslijst. Reken hier dus minimaal op ergens tussen de 180 en 200.000,- euro.

Audi S8 Plus Quattro Grijs 2016 04 Audi S8 Plus Quattro Grijs 2016 05 Audi S8 Plus Quattro Grijs 2016 03 Audi S8 Plus Quattro Grijs 2016 02 Audi S8 Plus Quattro Grijs 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: