Overtreffende trap: Audi SQ5 TDI Plus

Audi lijkt wel in de ban van de 'Plus'-versies. Na eerder de wereld al kennis te hebben laten maken met de S8 Plus, is het nu de beurt aan de SQ5 TDI Plus.

De drieliter biturbo V6 TDI in de SQ5 TDI plus levert een vermogen van 250kW/340Pk en een koppel van 700Nm. Daarmee is hij 20kW/27Pk en 50Nm krachtiger dan de reguliere versie. Het extra vermogen en koppel komen op het conto van een hogere inspuitdruk.

Static photo, Colour: in crystal effect paint finish Ara Blue

 

De Audi SQ5 TDI plus sprint in 5,1 s van 0-100 km/h en haalt een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h. Ondanks het hoge prestatiepotentieel bedraagt het gemiddelde brandstofverbruik 6,6 l/100 km in de NEDC-cyclus (CO2: 174 g/km).

Ondersteldynamiek
Zoals elk S-model van Audi heeft ook de SQ5 TDI plus standaard Quattro permanente vierwielaandrijving. Bij dit model komt daar een primeur voor de Q5-reeks bij: een sportdifferentieel achter zorgt voor een actieve verdeling van de aandrijfkracht. Ook standaard zijn 21"-inch lichtmetalen velgen van Audi Sport in vijf-twinspaak-design met 255/40 R 21 banden.

Cockpit

Hoogglans zwart als kenmerk
Bij de SQ5 TDI plus is het hoogglans zwart-pakket ook doorgetrokken naar de behuizing van de buitenspiegels, deurgrepen, achterspoiler en de diffuser. Een ander kenmerk zijn de behuizingen die aan weerszijden de dubbele uitlaatpijpen omvatten.

Een handig interieurdetail is de verschuifbare achterbank. Die zorgt indien nodig voor extra bagageruimte. De armsteunen in de portieren zijn afgewerkt met leer, de stoelen hebben fijn nappaleder met een zilverkleurig ruitpatroon.

De nieuwe Audi SQ5 TDI wordt eind van het jaar in Nederland leverbaar, de prijzen volgen binnenkort.

Dynamic photo,  Colour: in crystal effect paint finish Ara Blue Dynamic photo,  Colour: in crystal effect paint finish Ara Blue

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: