Overtreffende trap: Bentley Continental GT Speed Convertible

Bentley heeft officieel het doek getrokken van de Continental GT Speed Convertible, de overtreffende trap van welke cabriolet dan ook.

De GT Speed heeft de bekende geblazen 6.0 W12 TSI in het vooronder die er met 659 pk aan vermogen en 900 Nm aan trekkracht nog een schepje bovenop doet. Daarmee sprint de overtreffende trap van de Continental GT Convertible in 3,7 seconden naar de 100 km/h en stopt pas bij 335 km/h.

De twaalfcilinder is gekoppeld aan een achttraps automaat die voor de Speed-versies is aangepast. Die automaat schakelt volgens Bentley tweemaal zo vlug als in de reguliere Continental GT W12. In rechte lijn is de GT Speed Convertible niet veel sneller dan de uitvoering met de 635 pk W12. Wél moet de nieuwe extra krachtige versie iets dynamischer zijn.

En dat komt wel goed, want mede omdat deze Bentley op het MSB-platform staat deelt ‘ie z’n techniek met de Porsche Panamera. De Continental GT Speed Convertible krijgt net als zijn dichte broer een elektronisch sperdifferentieel (eLSD) en Bentley trekt zelfs All-Wheel Steering uit de kast.

Bentley scherpt onder meer de tractiecontrole aan en ook de reeds genoemde Sport-modus is opnieuw afgesteld. Optioneel levert Bentley koolstofkeramische remmerij, extra krachtige remmen die onder meer een gewichtsbesparing van ruim 30 kilo opleveren. Het dak van de Continental GT Speed laat zich tot een snelheid van 50 km/g in 19 tellen openen of sluiten.

De Continental GT Speed Convertible onderscheidt zich onder meer met zijn zwarte grille, sportiever ogende bumperwerk en Speed-badges van de reguliere Continental GT Convertible. Verder zijn 22-inch velgen standaard en ook het interieur is rijkelijk aangekleed. Prijzen van de Continental GT Convertible Speed zijn nog niet bekend, maar gezien het feit dat de ‘normale’ twaalfcilinder in ons land al meer dan drie ton kost hoef je niet te rekenen op het koopje van de week. Een leuk huisje in een nieuwbouwwijk komt aardig in de buurt als je wat in te ruilen hebt…

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: