Panasonic: nieuwe Tesla batterij komt voorlopig niet

Eind vorig jaar onthulde Elon Musk nieuwe accucellen voor elektrische auto’s. Die nieuwe cellen, 4680 genaamd, zijn een flink stukje groter dan de individuele cellen die nu worden gebruikt om accu’s van elektrische auto’s samen te stellen. Ze worden door Panasonic ontwikkeld en gebouwd, al heeft Tesla plannen om ook zelf accu’s te assembleren met deze cellen.

De nieuwe accucellen zijn tot vijf keer zo groot als de 1865- en 2170-cellen die Panasonic tot op heden aan het Amerikaanse automerk levert. Grotere cellen zijn cruciaal in het betaalbaar maken van de batterijen van elektrische auto’s. Dat betekent immers dat er minder individuele units nodig zijn om een batterijpakket te maken en minder onderdelen betekent uiteraard minder kosten.

Yasuaki Takamoto die bij Panasonic de baas is over de afdeling die accu’s ontwikkelt en produceert, tempert het optimisme. “De grote cellen leveren wat problemen op” zei Takamoto in een interview met Autonews. Zo zijn ze vatbaarder voor oververhitting en zijn ze gevoeliger voor deeltjesverontreiniging die brand in elektrische auto’s kan veroorzaken.

Panasonic produceert momenteel 2,5 miljard accucellen per jaar, maar haalt nog steeds “ernstige technologische hindernissen aan”. Batterijfabrikanten proberen al jaren om grote stappen te zetten die batterijen voor elektrische auto’s een flink stuk beter zouden maken.

Tot een revolutionaire doorbraak heeft dat nog steeds niet geleid, waardoor slechts sprake is van een geleidelijke en beperkte verbetering en geen echte revolutie.

Panasonic geeft toe dat het nog helemaal niet zo zeker is of de grotere 4680-cellen ook succesvol op industriële schaal te produceren zijn. Musk denk uiteraard echter van wel, maar die gelooft ook nog steeds dat 'ie ooit 20 miljoen auto's per jaar verkoopt. I rest my case...

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: