Parijs | Porsche Sport Turismo Concept

Porsche presenteert op de Autosalon in Parijs de Panamera Sport Turismo Concept om te laten zien hoe intelligente en efficiënte aandrijftechnologie van morgen er uit kunnen zien.

Vergeet dat " van morgen" overigens maar wel snel want ik ga er van uit dat deze Panamera gewoon in productie gaat en als shooting brake de concurrentie met de Mercedes CLS SB aan moet gaan. Ook kun je in dit design al trekjes zien van de komende Panamera facelift.

Deze beauty in Liquid Metal Blue beschikt over de nieuwste versie van Porsche’s hybride aandrijflijn met een nieuwe elektromotor. Deze motor is een doorontwikkelde versie van de motor die op dit moment in de Panamera S Hybrid en de Cayenne S Hybrid ligt en beschikt nu over twee maal zoveel vermogen (70Pk).

Daarnaast beschikt deze Concept ook over de bekende V6 met Supercharger en 333Pk. Gecombineerd komt het maximale vermogen dan uit 416Pk, goed voor een sprint naar de 100 km/h in minder dan zes seconden. Daarnaast kan er tot 130 km/h volledig elektrisch gereden worden met een actieradius van rond de 30 kilometer. Het totale verbruik komt in totaal uit op minder dan 3,5 liter per 100 kilometer en een uitstoot van 82 gram CO2.

Nieuw is ook de plug-in functionaliteit; de auto kan gewoon in de garage via een normaal stopcontact opgeladen worden, met behulp van een krachtstroom aansluiting zelfs binnen 2,5 uur.

Ook op het gebied van communicatie is het nodige veranderd. In combinatie met een nieuwe versie van Porsche PCM kan de bestuurder via een smartphone app informatie over de auto en het laadproces opvragen. Daarnaast is het mogelijk om via deze app bijvoorbeeld de temperatuur van de airconditioning in te stellen zodat de auto voordat je instapt al de juiste binnentemperatuur heeft.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: