Particulieren geven liever geen geld uit aan verkoop van hun auto

Autoportals worden door Nederlanders gezien als de goedkoopste mogelijkheid met de hoogste opbrengst voor het verkopen van een auto. Dit komt naar voren uit een onderzoek van AutoScout24 naar het verkoopproces bij particulieren die onlangs hun auto hebben verkocht. Het onderzoek is overigens gehouden onder ruim 300 (onafhankelijk gekozen) consumenten.

Bij het verkopen van een auto zijn snelheid, gemak, de goedkoopste mogelijkheid en de mogelijkheid die het meeste opbrengt het meest belangrijk voor particulieren. Op basis hiervan wordt er gekozen voor verkoop via een verkoopsite, een verkoopservice of inruilen bij de dealer.

Porsche Showroom dealer klassieker fietsenrek 03

De prijs die de auto uiteindelijk zal opleveren is erg belangrijk, maar ook de kosten die de verkoop met zich meebrengt moeten zo laag mogelijk zijn. De helft van de ondervraagden is zelfs niet bereid iets te betalen voor de verkoop van zijn of haar auto. Ruim 20% wil tussen de 1 en 15 euro uitgeven. Een kleine 5% geeft aan 61 euro of meer te willen betalen, zolang de auto maar verkocht wordt. Het groeiend aantal (online) mogelijkheden om een auto te verkopen, zorgt ervoor dat consumenten steeds minder bereid zijn om veel te betalen voor verkoop.

Keuzemoment
Afhankelijk van de perceptie die particulieren hebben van de verkoopkanalen kiezen ze een manier van verkopen die het beste bij hun behoeftes en voorkeuren past. Hieruit blijkt dat een ruime meerderheid heeft gekozen voor verkoop via een verkoopsite, zoals AutoScout24. Ongeveer een derde heeft de voorkeur gegeven aan het inruilen bij een dealer. En nog geen 10% procent is gegaan voor verkoop via een verkoopservice.

De verkoopmogelijkheid waar de voorkeur naar uit gaat, is overigens niet altijd het verkoopkanaal waar de auto ook daadwerkelijk wordt verkocht. Een tiende van de ondervraagden heeft zijn auto uiteindelijk via zijn eigen netwerk verkocht. Verkoop via een verkoopsite komt uit op 40,5%. 44,4% van de verkopen eindigt met verkoop via een dealer.

BMW-Showroom 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: