Peugeot 208 GTi 30th Anniversary Edition is veel te duur

Peugeot presenteerde ter ere van het dertigjarige bestaan van haar GTi-label tijdens het afgelopen Goodwood Festival of Speed de 208 GTi GTi met de toepasselijke naam 30th Anniversary Edition.

Toen wisten we nog niet wat dit bommetje op wielen ging kosten en of deze rakker ook naar ons lang ging komen. Vandaag weten we beter want de Fransen hebben de prijs bekend gemaakt en bevestigd dat de 208 GTi in deze uitvoering ook bij ons in de showroom zal staan.

Peugeot 208 GTi 30th Anniversary Edition 30 jaar rood zwart 2014 01

Wat mij betreft is er wel één probleempje en dat is die prijs. Die bedraagt namelijk minimaal 30.208,- euro. Wil je de two-tone kleurstelling (Coupe Franche genaamd) zoals op de foto’s dan ben je nog eens bijna een mille meer kwijt.

En precies daar wringt de schoen, want dan komt de prijs opeens akelig in de buurt van een Volkswagen Golf GTI. Een auto die groter is en waarschijnlijk ook nog een betere restwaarde heeft. Loop dus maar meteen door naar de VW-showroom.

Mocht je de Fransen toch een warmer hart toe dragen, dan krijg je voor dat geld een 208Pk en 300Nm sterke 1,6-liter THP onder de kap. De sprint naar de 100 km/h duurt daarmee 6,5 seconden, niet sneller dan de eerder genoemde Golf dus.

Verder zijn zaken als een limited-slip differentieel, een nog scherper besturing en een verder geoptimaliseerd onderstel van de partij.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: