Peugeot 308 GT leverbaar als benzine of diesel

Peugeot laat vandaag voor het eerst de 308 GT zien, nadrukkelijk zonder de i van GTI, maar wel leverbaar met een krachtige benzine of diesel en zowel als hatchback als ook de stationwagon SW.

En laten we eerlijk zijn, een wat sportiever imago heeft deze saaie auto wel nodig ook! Maar dat even terzijde. Peugeot levert de 308 GT met een modelspecifieke benzine- of dieselmotor.

Peugeot 308 GT hatchback stationwagon SW blauw 2015 03

De benzinemotor haalt daarbij een vermogen van 205Pk en een koppel van 285Nm uit een inhoud van 1,6-liter. De diesel is een 2,0-liter die er 180Pk en 400Nm koppel uitperst. Daarmee is die versie natuurlijk een gedoodverfde concurrent van de Volkswagen Golf GTD.

Opvallend is dat de 308 GT op benzine de beschikking krijgt over een handgeschakelde zesbak terwijl de diesel altijd geleverd zal worden met een automatische versnellingsbak voorzien van zes verzetten. Over de prestaties wordt door de Fransen nog met geen woord gerept.

Peugeot 308 GT hatchback stationwagon SW blauw 2015 02

Aan de buitenkant zijn de GT versies van de Auto van het Jaar te herkennen aan een verchroomde grille voorzien van de leeuw van het merk, koplampen met 62 LED’s en nieuwe 18”-inch Diamant velgen in een vijfspaaks design. Zaken als een verlaagd onderstel (voor -7mm, achter -10mm) en dubbele uitlaatpijpen aan de achterkant maken het geheel compleet.

Leuke gimmick zijn de knipperlichten die “van binnen naar buiten” knipperen. De afgebeelde blauwe kleur is overigens exclusief voor de GT een gaat schuil onder de naam Magnetic Blue.

Peugeot 308 GT hatchback stationwagon SW blauw 2015 08

Aan de binnenkant zijn rode stiksels en aluminium pedalen te vinden. Onderdeel van de uitrusting is ook het Driver Sport Pack. Dit pakket bestaat uit een instrumentenpaneel dat de hoeveelheid geleverde paardenkrachten, koppel, turbodruk en G-krachten weergeeft, de dashboardverlichting rood laat worden en een systeem dat het motorgeluid versterkt het interieur binnen laat komen.

Peugeot 308 GT hatchback stationwagon SW blauw 2015 09

De Peugeot 308 GT staat naar verluidt begin volgend jaar bij de dealer. De prijzen volgen ergens in November.

Mogelijk volgen de specificaties al tijdens de AutoSalon van Parijs begin volgende maand. Daar zijn de GT-versies voor het eerst te bewonderen.

Peugeot 308 GT hatchback stationwagon SW blauw 2015 07 Peugeot 308 GT hatchback stationwagon SW blauw 2015 05 Peugeot 308 GT hatchback stationwagon SW blauw 2015 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: