Peugeot 308 mogelijk ook als GT-Line in ons land

Peugeot biedt bij onze Oosterburen de 308 voortaan ook als GT-Line aan, voor wie wel de looks van de GT, maar niet de sterke motorisering van dat model wil hebben.

De GT-Line is in Duitsland per direct bestelbaar, zowel voor de Hatchback als de SW bovenop het Allure-uitrustingsniveau en wel in combinatie met de 1,2-liter-PureTech benzine met 130Pk of de 2,0-Liter-Blue-HDi-Diesel met 150Pk, eventueel ook gekoppeld aan de zestraps automaat.

Peugeot 308 GT Line SW HB wit 2015 01

Voor een sportief uiterlijk zorgen dan twee uitlaatpijpen, spiegelbehuizingen in de kleur Perla Nera, zijskirts, LED-knipperlichten en 18”-inch velgen in diamant design.

Ook een sportief interieur voorzien van leder en alcantara is van de partij, terwijl er optioneel gekozen kan worden voor een komfortpakket met onder andere stoelverwarming vóór, elektrische lendesteunen en een massagefunctie voor de stoelen.

Peugeot 308 GT Line SW HB wit 2015 02

Van die laatste gadget moet je overigens niet teveel verwachten, ondergetekende kan uit eigen ervaring melden dat die massage voelt alsof er een Fransman met een baguette in je rug staat te poken.

In Duitsland kost de GT-Line ongeveer 1.800,- euro meer dan een gewone Allure-uitvoering. Over een komst naar Nederland is nog niets bekend, maar gezien de populariteit van de 308 hier zou deze uitvoering zomaar binnenkort ook bij ons leverbaar kunnen worden.

Peugeot 308 GT Line SW HB blauw 2015 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: