Peugeot RCZ R Bimota: 305Pk uit een 1,6-liter

Tijdens de Motor Bike Expo in het Italiaanse Verona presenteert Peugeot de sterkste RCZ ooit, de RCZ R Bimota.

De Fransen ontwikkelden deze RCZ R samen met Bimota, een fabrikant van exclusieve motoren. Onder de projectnaam PB 104 – de initialen van de makers met erna de ‘1’ van het projectnummer en ’04’ omdat er dit keer vier in plaats van twee wielen op het eindproduct te vinden zijn, werd een waar circuitkanon samengesteld. En daarmee hulde aan de Fransen.

Peugeot de RCZ R Bimota rood wit 2015 03

Zo werd de 1,6-liter die standaard over 270Pk beschikt met 35Pk opgewaardeerd, waardoor het totale vermogen op 305Pk uitkomt. Precies, uit een 1.6… Dat extra vermogen is overigens te danken aan een nieuwe blow-off valve voor de turbo, een aangepast uitlaattraject en een nieuwe softwareversie voor de ECU.

Om ook weer op tijd te kunnen stoppen zijn aan de vooras remschijven met een doorsnede van 380mm geplaatst. Tevens is het onderstel met 10 mm verlaagd voor een nog strakkere wegligging.

Wie de motorfietsbranche een beetje kent weet dat deze RCZ R gehuld is in de racekleuren van Bimota die overigens ook weer aan de binnenkant te vinden zijn. Daar is verder plaats voor het nodige alcantara en leder. Twee leuke gimmicks zijn nog de speciale opbergbox achterin waar je je helm in kunt deponeren en de twee aanwezige GoPro camera’s waarmee je je rit over de Nordschleife, geheel in Full-HD uiteraard, op kunt nemen.

Peugeot de RCZ R Bimota rood wit 2015 01 Peugeot de RCZ R Bimota rood wit 2015 04 Peugeot de RCZ R Bimota rood wit 2015 11 Peugeot de RCZ R Bimota rood wit 2015 13 Peugeot de RCZ R Bimota rood wit 2015 07

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: