Philips ColorVision, nice to have of echt nuttig?

Voor een toenemend aantal automerken en toeleveranciers speelt verlichting een steeds belangrijkere rol en inmiddels heeft ieder merk daarbij wel z’n eigen stijl ontwikkeld.

Denk maar eens aan de “angel eyes” van BMW of de “wings” bij Opel en de vele soorten van LED-dagrijverlichting die je ieder moment van de dag wel voorbij ziet komen.

Voor merken die echter nog géén eigen stijl hebben en voor de wat oudere typen auto’s heeft Philips onder de naam Colorvision halogeenlampen in vier verschillende kleuren op de markt gebracht. Die lampen kunnen dankzij een kleurtje in de reflector toch een leuke persoonlijke “touch” aan je auto geven, zoals je op onderstaand filmpje kunt zien.

 

Bijkomend voordeel is dat de Colorvision lampen een volledig wit licht, dat zelfs 60% helderder dan dat van een normale halogeenlamp is, leveren. De kleur is dus niet voor de tegenliggers zichtbaar.

Uiteraard vraagt dat om een test en dankzij Philips hebben we die ook kunnen uitvoeren. Het kostte wel enige moeite om een auto te vinden waarin nog halogeenlampen gemonteerd konden worden, want alle testauto’s hebben tegenwoordig uiteraard de beschikking over Xenon- of LED-verlichting.

Uiteindelijk viel ons oog op een Opel Corsa uit 2008 waarin direct een setje Colorvision lampen gemonteerd kon worden. Althans, dat dachten we, want de halve auto moest bijna uit elkaar gehaald worden om bij de koplampunits te kunnen komen en zo de lampen te kunnen vervangen.

Philips Light Colorvision H7 H4 Fiat 500 03

Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk lukte dat en eerlijk is eerlijk, de Colorvision lampen leveren een bijzonder wit en helder licht dat in het donker direct opvalt als beter dan de originele lampen die gemonteerd waren. Bij daglicht bleek er echter totaal niets van het kleureneffect te herkennen te zijn en dat was natuurlijk enigszins een teleurstelling.

Nader onderzoek leerde dat de oorzaak te vinden is in de koplampunit van de Corsa. Daarin is namelijk een projectielens te vinden en dan gaat het kleureneffect helaas verloren. Mocht je Colorvision lampen willen aanschaffen dan is het dus verstandig om van te voren even te controleren of ze wel compatibel met je auto zijn.

De lampen zijn overigens als H4 en H7 verkrijgbaar en op dit moment alleen in de kleuren blauw, geel, groen en paars. Andere kleuren liggen volgens Philips op de plank, maar uit onderzoek is gebleken dat de kleuren die nu op de markt zijn de meest “gewilde” kleuren zijn. Het is dus niet uitgesloten dat er in de nabije toekomst nog meer kleuren bij komen.

Philips Light Colorvision H7 H4 Fiat 500 04

Zestig procent meer licht is niet niks en zou natuurlijk gevolgen kunnen hebben voor de levensduur van de lamp. Hiernaar gevraagd geeft Philips keurig aan dat er uiteraard een direct verband ligt tussen levensduur en grotere lichtopbrengst.

Lampen die meer licht geven, hebben over het algemeen namelijk een kortere levensduur. De gemiddelde levensduur van een ColorVision lamp ligt op 400 uur en dat is acceptabel mede dankzij een juiste samenstelling van gassen, het gebruik van kwartsglas, de juiste druk in de lamp en de dikte van de gloeidraad.

Voor wat betreft de verkeersveiligheid alleen al is de Colorvision z’n geld in ieder geval waard. Kortom, na de nodige kilometers in het donker is wat ons betreft de Colorvision een aanrader, alleen jammer dat het kleureneffect niet op ieder model auto tot z’n recht komt.

Leave a reply

%d bloggers like this: