Pioneer introduceert nieuwe multimediareceivers

Het Pioneer-assortiment aan audio/video-producten voor de auto wordt in 2013 uitgebreid met vier nieuwe multimediareceivers met uitgebreide smartphone-integratie en grotere WVGA-touchscreens.

De toestellen die in December op de markt worden gebracht, zijn de AVH-X1500DVD, de AVH-X3500DAB met ingebouwde DAB-tuner,  de AVH X5500BT en AVH X2500BT, beide voorzien van Bluetooth. De vier nieuwe modellen zijn voorzien van een groter display met een bredere kijkhoek en een verbeterde beeldkwaliteit. Daarnaast kan nu meer informatie over nummers worden weergegeven. Elk toestel uit de 2013 AVH-serie wordt geleverd met een hoogwaardig WVGA-touchscreen : 7 inch op de AVH-X5500BT en 6,1 inch op de AVH X3500DAB, AVH X2500BT en AVH-X1500DVD.

Deze toestellen beschikken over iPod Direct, Android-mediaconnectiviteit, Bluetooth-functies voor handsfree bellen en audiostreams, MIXTRAX EZ en compatibiliteit met de Advanced App Mode functionaliteiten.

Om in te spelen op de voortdurende groei in het gebruik van smartphones, heeft Pioneer de nieuwe AVH-multimediareceiver ontworpen met uitgebreide smartphonecompatibiliteit.

Vanaf de AVH X2500BT heeft Pioneer iPhone- en iPod-connectiviteit zodat gebruikers via het bedieningspaneel van het systeem snel toegang krijgen tot de muziek uit hun iTunes-muziekbibliotheek en tegelijkertijd de batterij van hun toestel kunnen opladen.

Via USB kunnen gebruikers audio- en videomedia afspelen die zijn opgeslagen op een Flash-station, harde schijf, mediaspeler en/of smartphone.

Ondersteuning voor muziek van Android-smartphones is mogelijk via een USB-verbinding en de Pioneer Connect-app voor Android. Een gebruiker van een compatibele Android-smartphone kan luisteren naar de muziek die is opgeslagen op zijn of haar toestel en gebruikmaken van de unieke MIXTRAX-muziekeffecten van Pioneer.

De AVH X5500BT en AVH X2500BT zijn daarnaast voorzien van Bluetooth voor handsfree bellen en muziekstreams .

Omdat de nieuwe modellen zijn uitgerust met de Advanced App Mode, kunnen gebruikers via een USB-verbinding met een iPhone 4/4S of iPod Touch (4th Gen) gebruik maken van apps voor muziek en audiostreams. Pioneer werkt samen met tal van providers van apps om compatibiliteit te bieden voor veel populaire apps. Daarnaast ontwikkelt Pioneer zelf ook apps.

Tenslotte is de exclusieve MIXTRAX EZ-functie in de nieuwe modellen opgenomen. MIXTRAX speelt de muziek van een iPhone, iPod touch, USB-toestel of bepaalde Android-toestellen met zulke overgangen en effecten af dat de muziekbibliotheek van de gebruiker lijkt te worden gemixed door een live DJ.

De nieuwe modellen zijn verkrijgbaar voor prijzen tussen de 369,- en 549,- euro.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: