Pioneer presenteert vier nieuwe AV-radio’s

Pioneer brengt vier nieuwe AV-receivers voor in de auto op de markt. De nieuwe modellen zijn compatibel met mobiele Apple toestellen (iOS), met bepaalde Android telefoons en met smartphones met MirrorLink-functie.

De nieuwkomers beschikken over de mogelijkheid om via het media transfer protocol media te kiezen en af te spelen op aangesloten Android-toestellen. Ook nieuw: stembediening voor Siri Eyes Free en AppRadio Mode, waarmee gebruikers compatibele apps via het dashboard kunnen bekijken en bedienen.

Het nieuwe gamma bestaat volgens Pioneer uit de AVH-X1600DVD, de AVH X3600DAB met ingebouwde DAB-tuner en Bluetooth, de AVH X5600BT en de AVH X2600BT. Die laatste twee zijn uitgerust met bluetooth, wat uiteraard handsfree telefoneren en muziek streamen mogelijk maakt.

De vier nieuwe modellen zijn uitgerust met de volgende functies:

• Compatibel met MirrorLink (via optionele CD-ML100-interface) – MirrorLink is een verbindingsstandaard voor voertuigen die werd ontwikkeld door het Car Connectivity Consortium. Hierdoor kunnen consumenten compatibele smartphones aansluiten op de nieuwe AV-receivers en zo toegang krijgen tot geschikte muziek- en wegenkaartapplicaties. Dit komt niet alleen het gebruiksgemak, maar ook de veiligheid ten goede. MirrorLink werkt in combinatie met de optionele MirrorLink box CD-ML100.

• Muziek spelen via een Android-toestel – Met de nieuwe AV-receivers is het mogelijk om door de muziekcollectie van een aangesloten Android-telefoon te bladeren.

• AppRadio Mode – De Pioneer AppRadio Mode is voortaan beschikbaar op elke nieuwe AV-ontvanger. Via de gratis AppRadio App en de grote aanraakschermen op de multimediareceivers bekijken en bedienen gebruikers voortaan eenvoudig geschikte apps die op hun compatibele iPhone staan.

• Siri Eyes Free – gebruikers van een iPhone 4S of een iPhone 5/5S/5C profiteren voortaan volop van de Siri Eyes Free-functie met amper één tik op het scherm van de AVH X5600BT, de AVH X3600DAB of de AVH X2600BT (in taalgebieden waar Siri Eyes Free door Apple aangeboden wordt).

• MIXTRAX EZ – De nieuwe modellen zijn uitgerust met de exclusieve Pioneer MIXTRAX EZ-functie. MIXTRAX speelt de muziek op een iPhone, een iPod touch, een USB-apparaat of bepaalde Android-toestellen af met extra overgangen en effecten. Zo krijgt de gebruiker een naadloze mix van de tracks uit zijn muziekcollectie voorgeschoteld.

• Digitale radiotuner met DAB+ - De AVH-X3600DAB is uitgerust met een digitale DAB+-radiotuner, die staat voor hoogwaardig digitaal geluid. Dankzij de DAB-tuner kan de gebruiker ook ‘uitgesteld luisteren’ door programma’s te onderbreken en later gewoon weer verder te laten spelen.

De Pioneer AVH X5600BT, AVH-X3600DAB, AVH X2600BT en AVH-X1600DVD zijn vanaf komende maand beschikbaar. De adviesverkoopprijzen luiden als volgt:

  • AVH-X5600BT € 579,-
  • AVH-X3600DAB € 499,-
  • AVH-X2600BT € 449,-
  • AVH-X1600DVD € 399,-

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: