Plus is niet meer: welkom Volkswagen Golf Sportsvan

De belangrijkste primeur op de komende IAA van Volkswagen is de Golf Sportsvan, de vervanger van de Golf Plus. De Sportsvan zal vanaf midden volgend jaar toegevoegd worden aan het Golf-gamma en uiteraard diens techniek overnemen.

De wielbasis is ten opzichte van de normale Golf hatchback gegroeid met 10,7 cm, de totale lengte bedraagt 4,33 meter. De Sportsvan is 8 centimeter langer dan de hatchback, maar ruim 22 centimeter korter dan de Golf Variant.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan

Uiteindelijk zal de Sportsvan leverbaar worden met zes motoren met vermogens tussen de 85 en 150Pk. Standaard is een start-stop systeem en volgens Volkswagen zijn ze 19 procent zuiniger dan de voorgangers.

Meest efficiente model wordt de Sportsvan BlueMotion met onder de kap de bekende 1,6-liter TDI voorzien van 110Pk. Deze verbruikt slechts 3,7 liter bij een CO2-uitstoot van 95 gram. Helaas is dat niet meer voldoende voor 14% bijtelling maar wel meteen de zuinigste in het segment van de compacte MPV's.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan

De Golf Sportsvan beschikt over een bijzonder variabel in te delen interieur. De achterbank kan over een lengte van 18 centimeter verschoven worden en het laadvolume bedraagt maximaal 1.500 liter.

Tot de standaarduitrusting behoren zaken als XDS+, airconditioning, zeven airbags, 5”-inch touch-screen, multi-kollisionbrake en een elektronische handrem. Tegen meerprijs is een groot panoramadak leverbaar.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan

Als novum in het Golf-Gamma is de Sportsvan optioneel uit te rusten met een uitparkeerassistent die voorzien is van een Blind Spot Sensor. Deze waarschuwt bij het uitparkeren voor auto’s in de dode hoek. Ook bij het achteruit uitparkeren herkent dit systeem dreigend gevaar. Remt de bestuurder bij detectie niet zelf, is het systeem in staat om zelf een remactie te initiëren. Uiteraard zijn ook alle andere zaken uit de Golf, zoals ACC, DCC en Front Assist leverbaar.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan

Meer informatie volgt binnenkort.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: