Polestar maakt van de XC90 T8 de sterkste Volvo ooit

Huistuner Polestar begint op steeds meer modellen van Volvo haar stempel te drukken, dit keer door de XC90 T8 wat meer vermogen te geven.

Hoeveel dan vraag je? Nou, om precies te zijn 14pk, waardoor het totale vermogen van deze prachtige Zweed uitkomt op 421pk en 680nm koppel. Daarmee claimt deze SUV meteen de titel "Sterkste Volvo ooit".

Het merk haast zich om te zeggen dat een en ander ook nog milieutechnisch verantwoord is, want het verbruik van 2,1 liter per 100 kilometer en de puur elektrische range van 43 kilometer blijven onaangetast ten opzichte van de standaardversie. Dat zal echter niet gelden als je na ieder stoplicht in 5,5 seconden op de 100 km/h zit.

Naast het extra vermogen is ook gekeken naar de karakteristiek van de motor en de versnellingsbak. Ook daar zagen de heren en dames van Polestar nog wel wat verbeterpotentiaal.

Zo reageert de het gaspedaal nog gevoeliger en directer op bewegingen van de bestuurder en kreeg de automatische versnellingsbak een update zodat de versnellingen langer vastgehouden kunnen worden.

Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar AWD 02 Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar AWD 01 Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar AWD 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: