Porsche 911 GT3 RS klaar om ieder circuit aan te vallen

Porsche presenteert in Genève op basis van de 991-generatie de gloednieuwe 911 GT3 RS die met een maximale hoeveelheid aan autosporttechnologie aan boord klaar is om het ronderecord op ieder circuit aan gort te rijden.

Vergeleken met de 911 GT3 zijn de aandrijflijn en de aërodynamica ingrijpend gewijzigd. Ook maakt de 911 GT3 RS gebruik van gewichtsbesparende materialen. Door deze combinatie is de 911 GT3 RS in staat de Nordschleife van de Nürburgring te ronden in 7 minuten en 20 seconden. Daarmee duikt hij onder de historische tijd van de Porsche Carrera GT die voor een rondje op 'de ring' nog 7 minuten en 29 seconden nodig had.

De 911 GT3 RS heeft de grootste en krachtigste direct ingespoten atmosferische krachtbron binnen de 911-reeks: een vierliter zescilinder met een vermogen van 368kW/500Pk en een koppel van 460Nm. De boxermotor is gekoppeld aan een speciaal ontwikkelde versie van Porsche's automatische Doppelkupplungsgetriebe PDK.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

Topprestaties en speciale autosportfuncties
De 911 GT3 RS sprint in 3,3 seconden van 0-100 km/h en in 10,9 s van 0-200 km/h. Het gemiddelde NEDC-verbruik bedraagt 12,7 l/100 km. De GT3 RS heeft diverse speciale autosportfuncties zoals ‘paddle neutral’, een ontkoppelfunctie die hetzelfde effect heeft als het intrappen van de koppeling bij een handgeschakelde auto.

Ook beschikt hij over een PIT SPEED-knop waarmee de maximale snelheid in de pits kan worden ingesteld. Deze functies stellen de bestuurder in staat de dynamische kwaliteiten nog beter te benutten en ze bieden extra ondersteuning bij gebruik op het circuit.

Lichtgewicht ontwerp
De 911 GT3 RS kenmerkt zich ook door zijn gewichtsbesparende technologieën. Zo is het dak gemaakt van magnesium. De motorkap en de bagageklep zijn van koolstofvezel. Daarnaast zijn vele onderdelen gemaakt van andere lichtgewicht materialen. Door dit alles is de 911 GT3 RS 10 kg lichter dan de 911 GT3. Het dak van magnesium draagt bovendien bij aan een nog lager zwaartepunt. Ook dit komt de dynamiek ten goede.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

Herkenbaar sportief
Het koetswerk van de 911 GT3 RS stamt van de 911 Turbo. Uiteraard zijn er vele RS-specifieke toevoegingen, vooral met het oog op aërodynamica. Opvallend zijn bijvoorbeeld de voorspoiler die net boven het wegdek eindigt en de grote achterspoiler.

Ook een dertig centimeter breed profiel dat zich uitstrekt over de bagageklep en het magnesium dak, springt direct in het oog. Dit is een stilistische verwijzing naar de uitsparing in de kofferklep van de klassieke luchtgekoelde 911-modellen. Bij de 911 GT3 RS legt deze uitsparing juist de nadruk op de twee grootste lichtgewicht componenten. Ook de luchtopeningen bovenin de voorste wielkasten zijn blikvangers die het autosport-DNA nog eens extra zichtbaar maken.

Dynamiek, scherpte en stabiliteit
Het onderstel van de 911 GT3 RS staat volledig in het teken van maximale sportiviteit. Standaard zijn bijvoorbeeld achterasbesturing en Porsche Torque Vectoring Plus met een volledig variabel sperdifferentieel achter. Dit draagt bij aan maximale scherpte en dynamiek. Vergeleken met de 911 GT3 zijn de spoorbreedtes voor en achter vergroot. Dit zorgt voor nog meer stabiliteit. Bij dat alles heeft de GT3 RS de breedste banden van alle 911-modellen. Dit draagt bij aan het scherpe instuurgedrag en aan de zeer hoge bochtensnelheden.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

Autosport – ook in het interieur
Het interieurdesign, met alcantara-elementen, van de 911 GT3 RS is gebaseerd op dat van de 911 GT3. Toch zijn er duidelijke verschillen. Zo zijn de kuipstoelen nauw verwant aan die van de carbon-stoelen van de 918 Spyder. Het Clubsport Pakket is standaard. Hierin inbegrepen zijn een rolbeugel achter de voorstoelen en de voorbereiding voor een hoofdstroomschakelaar. Ook de zespunts gordels en de brandblusser die separaat worden meegeleverd, zijn onderdeel van het Clubsport Pakket.

Uiteraard is ook het Sport Chrono Pakket van de partij. Naast de geïntegreerde timers omvat dit ook de Porsche Track Precision-app voor smartphones. Met deze app worden rondetijden automatisch gemeten via GPS. Daarnaast maakt de app ook andere variabelen als snelheid, laterale acceleratie, en acceleratie en afremmen in de rijrichting zichtbaar. Met de app zijn deze gegevens te delen en te vergelijken met andere rijders.

De prijzen van de nieuwe ultrasportieve 911 GT3 RS worden binnenkort bekendgemaakt en in Mei staat 'ie, straks naast de Cayman GT4, in de showroom.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Porsche 911 991 GT3 RS RennSport rood 2016 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: