Porsche 911 GTS niet meer leverbaar

De Telegraaf meldt dat Porsche het hoofdstuk van de 911 GTS inmiddels heeft afgerond. De sportwagen is per direct niet meer te bestellen. Wie nog een GTS-uitvoering wil, is aangewezen op de huidige voorraad van het model.

De fabrikant introduceert op de IAA-autoshow in Frankfurt de vernieuwde 911 en die gefacelifte uitvoering neemt afscheid van de atmosferische motoren, zoals in de GTS nog is te vinden. De Carrera en Carrera S zijn de eerste Coupé en Cabriolet-uitvoeringen die overstappen op een biturbomotor.

Porsche 911 991 Carrera GTS 02

De Carrera 4 en Carrera 4S volgen spoedig en ook de Targa-variant maakt zich op voor de motortransplantatie. Porsche zou binnen zes maanden alle Carrera (S)-versies van de 911 willen voorzien van de nieuwe motorengeneratie.

Levenscyclus
Voor de GTS is voorlopig geen ruimte binnen het programma. De variant staat sowieso te boek als een afscheidseditie. Van de vorige generatie 911 kwam de rijker aangeklede en licht opgevoerde GTS-uitvoering ook aan het einde van de levenscyclus, zoals dat ook bij het huidige model het geval was.

Porsche 911 991 Carrera GTS 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: