Porsche 919 Hybrid: complexe raceauto, complex stuur

Het stuur van de Porsche 919 Hybrid langeafstandsracer is natuurlijk bedoeld om de auto te besturen, maar is met een centraal display, 24 schakelaars en zes ‘paddles’ inmiddels een ware commandocentrale voor de meest complexe racewagen die het merk ooit bouwde.

De Porsche 919 Hybrid komt uit in het FIA WEC (World Endurance Championship) in de Klasse 1 Le Mans Prototypes. Zijn stuur is rechthoekig van vorm. Dat is vooral om langere coureurs als Mark Webber sneller te kunnen laten in-/uitstappen bij de verplichte rijderswissels.

Porsche 919 Hybrid stuurwiel commandocentrale techniek race auto 2014 Le Mans 07

 

Het centrale display geeft belangrijke informatie weer zoals de snelheid, de ingeschakelde versnelling, de modus van het motormanagement, de laadstatus van de lithium-ion batterij én de hoeveelheid energie die nog gebruikt mag worden om de voorwielen aan te drijven – de achterwielen worden aangedreven door een efficiënte viercilinder turbobenzinemotor.

Op het stuur bevinden zich 24 knoppen. Hun plaatsing is in samenspraak met de coureurs tot stand gekomen – de bediening is ook bij hoge snelheden optimaal. De meest gebruikte knoppen zijn links en rechts bovenin geplaatst zodat ze makkelijk met de duimen bereikbaar zijn. De blauwe knop rechtsboven wordt misschien wel het meest gebruikt: het is de grootlichtknop waarmee de coureur langzamere collega’s voor zich waarschuwt.

Porsche 919 Hybrid stuurwiel commandocentrale techniek race auto 2014 Le Mans 05

 

Ook de rode knop rechts bovenin wordt veelvuldig gebruikt. Hiermee bedient de coureur namelijk de boostfunctie. Toch moet daar voorzichtig mee omgegaan worden: de maximale hoeveelheid energie die per ronde gebruikt mag worden ligt vast. En dan zijn er nog knoppen voor de radio, het drinksysteem, de snelheidsbegrenzing in de pits, de verdeling van de rembalans, maar ook voor bijvoorbeeld de ruitenwissers. Handig detail: de fluorescerende uitvoering. De coureur heeft een ‘blacklight’ op zijn helm waardoor de knoppen ‘s nachts extra oplichten.

Het stuur van de 919 Hybrid bestaat grotendeels uit lichtgewicht carbon. De ‘contactzones’ zijn met rubber bekleed voor maximale grip. Overigens is de auto dankzij stuurbekrachtiging relatief eenvoudig met één hand te besturen. Schakelen en koppelen gebeurt via paddles achter het stuur: deze zijn dubbel uitgevoerd (links en rechts).

Op deze manier kan de coureur al naargelang de stuurbeweging kiezen voor de makkelijkst te bedienen zijde. Ook is er een paddle voor de boostfunctie. Het is aan de coureur om de paddle of de knop het stuur te gebruiken. De laatste paddle is die voor de activering van de recuperatiefunctie waarbij bewegingsenergie wordt omgezet in elektriciteit.

Porsche 919 Hybrid stuurwiel commandocentrale techniek race auto 2014 Le Mans 01 Porsche 919 Hybrid stuurwiel commandocentrale techniek race auto 2014 Le Mans 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: