Porsche Cayman GT4 Clubsport beleeft première op 18 November

Porsche ontwikkelt op basis van de Cayman GT4 de lichtgewicht Cayman GT4 Clubsport, een auto voor inzet op het circuit en tijdens trackdays. De Porsche Cayman GT4 Clubsport is nagenoeg klaar voor productie.

Evenals de straatversie waarvan hij is afgeleid, heeft de Cayman GT4 Clubsport een 3,8-liter 6-cilinder boxermotor die centraal is geplaatst. De 293 kW/385 pk sterke motor is gekoppeld aan het Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK), de automatische transmissie met dubbele koppeling. Het mechanisch sperdifferentieel achter is standaard.

De lichtgewicht vooras van de Cayman GT4 Clubsport is afkomstig van de 911 GT3 Cup, de raceauto die wereldwijd in meer dan 20 Porsche merkencups wordt ingezet. Het remsysteem maakt gebruik van stalen remschijven met een diameter van 380 mm. Tot de standaard uitrusting behoren ook een rolkooi, een racestoel en zespunts veiligheidsgordels. De Cayman GT4 Clubsport weegt 1.300 kg.

Speciaal voor Clubsport-races
De Cayman GT4 Clubsport is geschikt voor inzet in raceseries als de Continental Tire Sports Car Challenge, de Pirelli GT3 Cup Trophy USA, de Ultra 94 GT3 Cup Challenge Canada, Clubraces van de Porsche Club of America en verder alle wereldwijde races op officieel Clubsport-niveau.

Meer informatie en foto’s hebben we uiteraard op 18 November voor je tijdens de autotentoonstelling van Los Angeles!

Porsche Cayman GT4 Clubsport 2016 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: