Porsche geeft Carrera GT samen met Michelin een upgrade

Zo’n zeven jaar geleden liep de laatste Porsche Carrera GT in Zuffenhausen van de band. In totaal zijn er tussen 2004 en 2006 bijna 1.300 exemplaren van dit V10-monster gebouwd.

Nu, zeven jaar later, introduceert het merk in samenwerking met Michelin een verbeterde Michelin Pilot Super Sport band voor het model voorzien dual-compound-technologie. Ik kan me overigens niet herinneren dat een fabrikant zeven jaar later nog een upgrade voor een model heeft ontwikkeld dus alle hulde aan Porsche wat mij betreft.

PO MODELLE S2837 5

De band gaat officieel schuil onder de naam Michelin Pilot Super Sport N0, waarbij dat laatste slaat op de aangepaste structuur. De band vervangt per direct de huidige Pilot Sport PS2. Volgens Porsche gaan deze banden bij normaal gebruik zo’n 10% langer mee, op het circuit zelfs 20%.

Met behulp van Michelin werd deze nieuwe band voorzien van verschillende rubbersamenstellingen voor buiten- en binnenkant van het loopvlak. Porsche claimt dat het stuurgedrag, precisie en grip (met name in bochten) dankzij deze band meer dan verbeterd is. De riem van de band bestaat uit een nieuw type mix van hoogwaardige aramide vezels die net zo sterk zijn als stalen vezels, maar een keer of vijf lichter.

Porsche Carrera GT zilver 05

Uiteraard is het nu mogelijk om langere tijd op topsnelheid (330 km/h) te rijden. De banden zijn per direct leverbaar als 335/30 ZR20-108Y/N0 voor de achteras en 265/35 ZR19-98Y/N0 voor de vooras. Hoe je overigens echt met een Carrera GT hoort te rijden laat Tim Schrick in dit filmpje zien.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: