Porsche geeft de Panamera Diesel 50Pk extra, leverbaar vanaf €104.300,-

Toen de eerste Porsche’s met een dieselmotor op de markt kwamen schreeuwde de wereld moord en brand, maar dat het een gouden zet was blijkt wel uit het feit dat de dieselversie van de Panamera al goed is voor 15 procent van de totale verkoop van dat model. In totaal zijn er nu ruim 8.500 exemplaren van de Panamera Diesel verkocht.

Reden voor Porsche dus om na de uiterlijke facelift ook de motor eens goed onder handen te nemen. Dat onder handen nemen liep overigens zo uit de hand dat er eigenlijk wel van een compleet nieuw blok gesproken kan worden.

PI-VR GmbH vred 6.07

Zo werd de V6 diesel met een inhoud van 3,0-liter voorzien van aangepaste zuigers en een nieuwe krukas. Ook werd er een nieuwe watergekoelde turbo gemonteerd die voortaan 3,0 in plaats van 2,5 bar aan druk levert. Het vermogen komt daarmee uit op 300Pk met 650Nm koppel en dat is 50Pk en 100Nm meer dan bij het oude model. Nog meer dampf voor de autobahn dus.

Over de autobahn gesproken: voor de eerste vier versnellingen zijn de verhoudingen korter gemaakt om een snellere acceleratie mogelijk te maken, terwijl ze voor de overige versnellingen langer gemaakt zijn om het verbruik te verminden en het rijcomfort op autobahnsnelheden te verhogen.

Om ook in bochten een lekker dynamisch rijgedrag te kunnen garanderen is voortaan het Porsche Torque Vectoring Plus (PTV+) systeem standaard.

Porsche Panamera Diesel interieur 2014

Resten nog de prestaties: van 0 naar 100 km/h gaat nu 0,8 seconden sneller dan voorheen, namelijk in precies 6,0 seconden. De topsnelheid stijgt van 244 naar net geen 260 km/h. Het verbruik komt volgens Porsche daarbij uit op 6,4 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 169 gram.

De nieuwe Panamera Diesel kan al besteld worden en wordt vanaf begin volgend jaar uitgeleverd. De prijs is uiteraard wel flink hoger voorheen, minimaal 104.300,- euro moet je voor deze Dampf-locomotief naar de dealer overmaken.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: