Porsche introduceert Cayenne Turbo S

Porsche onthult op de aanstaande autoshow in Los Angeles de nieuwe Cayenne Turbo S. De Cayenne Turbo S is het summum wat Porsche op SUV-gebied te bieden heeft.

Met 550Pk is het model 50Pk krachtiger dan de normale Cayenne Turbo en dat is natuurlijk al geen stakker. Het koppel van de 4.8-liter V8 komt uit op 750Nm. Dit alles wordt bereikt door de V8 uit te rusten met een krachtigere turbo, een aangepast inlaatspruitstuk en een herzien motormanagement.

De gevolgen van deze upgrade zijn een acceleratie naar 100 km/h die twee tiende sneller verloopt (4,5 sec.) dan bij de Turbo en een topsnelheid die 5km/h uur hoger ligt, namelijk op 283 km/h.

De Cayenne Turbo S is te herkennen aan donkere koplampen, andere zijspiegels en rechthoekige uitlaatsierstukken. Daarnaast worden 21”- inch wielen van het model ‘911 Turbo II’ gemonteerd. Exclusief voor de Turbo S zijn ze voorzien van zwarte details en wordt de naafdop met Porsche-embleem in kleur uitgevoerd.

Standaard zijn luchtvering, het schokdempersysteem Porsche Active Suspension Management (PASM), het onderstelregelsysteem Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) en Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus). Ook het Sport Chrono Pakket behoort tot de standaarduitrusting.

De Porsche Cayenne Turbo S is nu te bestellen vanaf 200.800 euro. Ter vergelijking: de normale turbo is er vanaf € 165.700,-. Ergens in januari 2013 staat de auto in de showroom.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: