Porsche ontwikkelt nieuwe biturbo V8 voor komende generatie Panamera

Nog dit jaar brengt Porsche de nieuwe generatie Panamera op de markt en het zal je niet verbazen dat die voorzien wordt van opgefriste of zelfs compleet nieuwe motoren in het vooronder.

Tijdens het Vienna Motor Symposium, waar ook Ford, BMW en Volkswagen overigens nieuwe motoren lieten zien, presenteert de sportwagenbouwer een gloednieuwe V8 die voorzien is van twee turbo's.

Groot voordeel van het blok is dat het zowel gebruikt kan worden op Porsche's eigen MSD-platform (achterwielaandrijving) als op Audi's MLB-platform (voorwielaandrijving).

Porsche Panamera GTS V8 Maria Sharapova Edition Sochi wit 2014 04

Naar verluidt is het blok gebaseerd op het huidige 3,0-liter V6-blok uit de Audi S4 en voorzien van twee cilinders extra. Over de inhoud doet Porsche nog geen mededelingen, wel over het vermogen.

Dat komt uit op 549pk bij een trekkracht van 770nm. Daarnaast zou het blok ook zo'n 30 procent zuiniger moeten zijn dan de huidige 4,8-liter V8 die 'ie vervangt. Dank daar maar de cilinderuitschakeling voor die tussen 950 tpm en 3.500 tpm z'n werkt doet.

Het blok zal waarschijnlijk als eerste te vinden zijn in de nieuwe Panamera Turbo, maar het kan niet anders dan dat ook modellen van Audi, Bentley en Lamborghnini deze krachtcentrale in het vooronder krijgen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: