Porsche opent officieel de nieuwe Macan-fabriek in Leipzig

Porsche heeft vandaag officieel de nieuwe Macan-fabriek in het Duitse Leipzig. In deze ultramoderne en in ecologisch opzicht verantwoorde productiefaciliteit wordt de onlangs gepresenteerde Macan geproduceerd.

De nieuwe Macan-fabriek is gebouwd bij de bestaande Porsche-fabriek in Leipzig. De bouw duurde in totaal twee jaar. Highlights van de nieuwe productielijn zijn de ultramoderne plaatwerkafdeling en de hoogwaardige lakstraat – deze leveren een belangrijke bijdrage aan hoge Porsche-kwaliteitsniveau dat ook de Macan kenmerkt. Matthias Müller, CEO van Porsche over de nieuwe fabriek: “Door de Macan in Duitsland te ontwikkelen én te bouwen geven we het traditionele Porsche-kwaliteitslabel ‘Engineered and made in Germany’ weer een extra dimensie.”

Porsche Leipzig

Om de Porsche-fabriek in Leipzig uit te breiden met een complete productielijn voor de Macan was een investering nodig van 500 miljoen euro. De productiecapaciteit van de nieuwe fabriek bedraagt 50.000 voertuigen per jaar. Alleen al in de nieuwe productiefaciliteit ontstaan 1.500 nieuwe banen. Ook bij toeleveranciers in de nabije omgeving worden door productie van de Macan vele nieuwe banen gecreëerd.

De Porsche-fabriek in Leipzig werd in 2002 geopend. Aanvankelijk werd hier de Cayenne geproduceerd. Het succes van dit model wordt treffend geïllustreerd door de productieaantallen: in 2005 werd de 100.000e Cayenne geproduceerd en in maart 2009 de 250.000e. Sinds 2009 komt ook de Panamera in deze productiefaciliteit van de band.

In 2012 vierde de fabriek een belangrijke mijlpaal toen er de 500.000ePorsche werd geproduceerd. De Macan die begin april op de markt komt, is het derde Porsche-model dat in grote aantallen in Leipzig wordt geproduceerd. De Macan combineert het praktische karakter van een compacte SUV met prestaties en het kwaliteitsniveau die kenmerkend zijn voor Porsche.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: