Porsche showt in New York de nieuwe Boxster Spyder

Op de komende New York International Auto Show die overmorgen van start gaat, presenteert Porsche de Boxster Spyder.

De roadster combineert een markante vormgeving met puristische trekken. Zo wordt het stoffen dak met de hand bediend, radio en airconditioning ontbreken en de Spyder is er uitsluitend met handgeschakelde zesversnellingsbak. De centraal geplaatste 3,8-liter zescilinder boxer met 276kW/375Pk zorgt daarbij voor de nodige "dampf im heck" zoals de Duitsers zo mooi zeggen.

Porsche Boxster Spyder wit 2016 06

De Boxster Spyder heeft diverse stijlelementen van klassieke sport- en racewagens van Porsche en is natuurlijk een vervolg op de Spyder van de vorige Boxster-generatie. Blikvangers zijn bijvoorbeeld de ‘streamliners’ achter de hoofdsteunen – een hommage aan de Porsche 718 Spyder uit de jaren ’60.

Het lichtgewicht stoffen dak met de langgerekte uiteinden doet sterk denken aan dat van vroegere roadsters, ook vanwege de handmatige bediening ervan. Alle klassieke elementen gaan daarbij wel samen met een moderne stijl: de voor- en achterzijde van de Boxster Spyder zijn identiek aan die van de onlangs gepresenteerde Cayman GT4.

Porsche Boxster Spyder wit 2016 07

Pure prestaties
De Boxster Spyder is volledig gericht op sportiviteit. Hij beschikt over een verlaagd (-20 mm) sportonderstel en over de remmen van de 911 Carrera. De sprint van 0-100 km/h kan in 4,5 seconden worden afgerond. De topsnelheid bedraagt 290 km/h en het gemiddelde verbruik 9,9 l/100 km (NEDC).

Porsche Boxster Spyder wit 2016 03

Puristisch
Ook in het interieur staat alles in het teken van een pure, sportieve rijbeleving. De lichtgewicht sportkuipstoelen bieden de nodige steun en met het kleine sportstuur (diameter 360 mm) is de Boxster Spyder volgens Porsche zelf precies te plaatsen. Om het gewicht zo veel mogelijk te beperken, ontbreken airconditioning en een audiosysteem. Beide zijn echter uiteraard zonder meerprijs te leveren. Ook het Porsche Communication Management (PCM) systeem met navigatie is optioneel leverbaar.

De Boxster Spyder is vanaf April leverbaar en kost dan minimaal 116.700,- euro.

Porsche Boxster Spyder wit 2016 02 Porsche Boxster Spyder wit 2016 01 Porsche Boxster Spyder wit 2016 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: