Porsche vult met S-versie gat in gamma van Cayenne Coupé op

In maart dit jaar stelde Porsche de Cayenne Coupé aan de wereld voor, een nieuwe Cayenne-variant die vooralsnog alleen in twee smaken te krijgen was. Inmiddels hebben de Duitsers in de vorm van de Cayenne Coupé S een derde smaak aan het gamma toegevoegd.

De Cayenne Coupé was er vooralsnog alleen als 340 pk sterke versie die simpelweg Cayenne Coupé heet én als heftige Cayenne Coupé Turbo, een variant met een 550 pk sterke V8 onder de kap. Het gat dat zich tussen die twee Cayenne Coupé-uitvoeringen bevond, is nu opgevuld met deze Cayenne Coupé S.

In de neus van deze middelste variant ligt net als in de 'basisversie' een 2,9-liter grote V6, al levert die machine in de Cayenne Coupé S, onder andere dankzij een tweede turbo, 440 pk en 550 Nm. Met dat hart sprint de Porsche in 5 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Wie een van de drie optionele sportpakketten bestelt, snoept 0,1 tel van die sprinttijd af. De topsnelheid ligt op 263 km/h in tegenstelling tot de instapper die slechts tot 243 km/h komt.

Net als elke Cayenne Coupé heeft de S-versie standaard het bij de reguliere Cayenne optionele Sport Chrono Pakket. Daarnaast geeft Porsche de nieuwe Cayenne Coupé-versie snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging 'plus', 20-inch lichtmetaal, Park Assist aan de voorzijde en een achteruitrijcamera. Ook is PASM (Porsche Active Suspension Management) standaard van de partij.

De prijs van deze Cayenne versie is ook al bekend, voor iets meer dan 140 mille staat 'ie bij je op de oprit. Dat iets meer moet je misschien even met een korreltje zout nemen, want als je een paar opties selecteert gaat dat bedrag heel hard richting de 175 mille.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: