Porsche wacht met beslissing over "988"

Het is géén geheim dat Porsche met lede ogen het succes aanziet van auto’s als de Ferrari 458 Italia en de Lamborghini LP610-4 Huracan.

Intern wordt er in Zuffenhausen daarom al langer nagedacht over een spiksplinternieuwe sportwagen met middenmotor die de beschikking zou moeten krijgen over een achtcilinder in V-vorm met rond de 600Pk om de directe concurrentie met beide genoemde Italianen aan te gaan.

Deze sportwagen wordt intern met de codenaam 988 aangeduid en zou voor het eerst sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw weer een echte Porsche met middenmotor moeten worden die het succes van de van 1977 tot 1995 gebouwde 928 GTS moet doen herleven.

Helaas lijkt, volgens bronnen van het Britse Autocar althans, dat een beslissing om deze 988 te bouwen uitgesteld wordt omdat Porsche alle zeilen op ontwikkelvlak bij moet zetten om de nieuwe generaties van de Panamera (2016), Cayenne (2017) en turbomotoren op tijd te kunnen introduceren.

Een Ferrari en Lamborghini killer uit Duitsland laat dus voorlopig nog op zicht wachten en als Autocar gelijk heeft dan is een introductie van een echte 928 opvolger niet voor 2019 te verwachten.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: