Powerdiesel voor veelrijders: dit is de vernieuwde Volkswagen Golf GTD

Nadat Volkswagen al eerder de vernieuwde Golf en Golf GTI had gepresenteerd, is het nu de beurt aan de vernieuwde Golf GTD. Naast een nieuw design en een keur aan nieuwe features onderscheidt de Golf GTD – die als hatchback en Variant leverbaar wordt – zich als vanouds als echte powerdiesel met sportieve prestaties voor ‘veelrijders’.

De Golf GTD en Golf Variant GTD bieden als sportieve dieselbroers van de Golf GTI een perfecte mix van sportiviteit, verbruik en comfort. De Variant GTD voegt daar bovendien nog het aspect ruimte aan toe.

Centraal staat bij de Golf GTD vanzelfsprekend de 135 kW/184 pk sterke 2.0 TDI-motor waarmee het model in 7,5 seconden van 0 naar 100 km/h sprint (Golf Variant GTD: 7,9 sec.) en een topsnelheid bereikt van 231 km/h.

Het maximumkoppel bedraagt 380 Newtonmeter. Die sportieve prestaties verenigt de Golf GTD met een laag verbruik. Standaard wordt de Golf GTD gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, optioneel is hij ook verkrijgbaar met een 7-traps DSG-transmissie.

Technologische innovaties

De sterke Golf GTD is niet alleen uiterlijk vernieuwd, maar krijgt ook een vernieuwd interieur. Standaard vertrouwt hij onder meer op LED achterlichten, 17"-inch lichtmetalen velgen‘Curitiba’, sportstoelen, progressieve besturing en het innovatieve digitale instrumentenpaneel ‘Active Info Display’.

Optioneel biedt Volkswagen voor de Golf GTD keuze uit bijvoorbeeld het nieuwe ‘Discover Pro’ infotainmentsysteem met gebarenbediening. Op het gebied van rijassistentiesystemen profiteren de GTD-uitvoeringen van alle innovaties die recent debuteerden in de vernieuwde Golf.

Zo hebben de GTD-uitvoeringen standaard Adaptive Cruise Control met Front Assist, City Emergency Braking en voetgangersherkenning. Meer daarover lees je hier.

Aanvullende specificaties en prijzen van de nieuwe Golf GTD en Golf Variant GTD worden binnenkort bekendgemaakt, vanaf maart 2017 staan de modellen bij de Nederlandse Volkswagen-dealers.

Daarmee is het gamma van de vernieuwde Golf compleet: ben je bejaard dan ga je voor de vernieuwde Golf hatchback, heb je een snelle familie hatckback nodig dan ga je voor de nieuwe GTI, ga je regelmatig op wintersport dan is de Golf Alltrack wat voor je en rijd je veel dan is er de GTD.

Prachtig toch? Tenslotte is er ook nog een volledig elektrische Golf voor de boomknuffelaars onder jullie en een R-versie voor de mensen die het gewoon snappen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: