Prachtig: Mini Superleggera Concept

Ieder jaar laat de BMW-groep tijdens het prestigieuze Concours d'Elegance Villa d'Este aan het Como meer in Italië een mooie of bijzondere concept zien.

Dit jaar is het de beurt aan Mini dat de Superleggera Vision laat zien. Een plaatje van een roadster en zoals ‘ie wat mij betreft vandaag nog in productie genomen moet worden om de huidige knetterlelijke Mini Roadster te vervangen.

Mini Superleggera Concept  Concours Elegance Villa Este 2014 36

Het slechte nieuws dan maar eerst, want Mini heeft al aangegeven dat het bij slechts één exemplaar zal blijven en dat er absoluut géén productieplannen zijn.

De Superleggera is samen met het Italiaanse Carrozzeria Touring Superleggera ontwikkeld. Het bedrijf dat onder andere ook verantwoordelijk was voor het design van de prachtige Alfa Romeo Disco Volante.

Onderhuids is de Mini flink onder handen genomen, zo beschikt de roadster over een verlengde wielbasis met zeer korte overhangen en zijn de velgen 20”-inch groot.

Onder de kap ligt naar verluidt een elektrische aandrijflijn waar Mini de details verder niet van bekend heeft gemaakt.

Mini Superleggera Concept  Concours Elegance Villa Este 2014 14 Mini Superleggera Concept  Concours Elegance Villa Este 2014 09 Mini Superleggera Concept  Concours Elegance Villa Este 2014 34 Mini Superleggera Concept  Concours Elegance Villa Este 2014 35 Mini Superleggera Concept  Concours Elegance Villa Este 2014 11

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: