Precept Concept: de toekomst volgens Polestar

Een paar jaar geleden had niemand het nog over Polestar, maar dat is tegenwoordig wel anders. De Polestar 1 is al uitverkocht en de Polestar 2 is niet aan te slepen. Tijd voor het merk dus om tijdens de komende Geneva Motorshow te laten zien waar het allemaal toe in staat is en wat we in de nabije toekomst kunnen verwachten.

De Precept is dan ook een concrete visie op de toekomst van Polestar op het gebied van duurzame interieurmaterialen, hightech HMI en de richting die het design van toekomstige modellen in gaat.

De verhoudingen en het ingetogen ontwerp van de Precept zijn gefocust op aerodynamische efficiency. De wielbasis van 3,1 meter biedt plaats aan een groot accupakket, en geeft de vierdeurs grand tourer een zeer laag en strak silhouet. Een ander voordeel van de lange wielbasis is de grote been- en hoofdruimte achterin.

De Precept heeft geen traditionele grille, maar een Polestar SmartZone, waarmee hij niet ademt, maar kan zien. Jawel, ook ik heb die zin drie keer gelezen, maar als je verder leest dan wordt duidelijk wat er mee wordt bedoeld.

Het onderdeel dat ooit lucht naar radiatoren en de verbrandingsmotor leidde is namelijk vervangen door een transparant paneel met intelligente hardware zoals twee radarsensoren en een high-definition camera.

De LIDAR-pod, die op het glazen dak is gemonteerd, is onderdeel van een innovatief systeem dat de volgende stap maakt op het gebied van rijassistentie. De geëvolueerde Thor's Hammer LED-koplampsignatuur versterkt volgens Polestar verder de looks van de Precept.

De Precept heeft een geïntegreerde voorvleugel boven de SmartZone die de luchtstroom over de lange motorkap versnelt. Hierdoor kan lucht zich eerder aan het oppervlak hechten, wat de aerodynamische efficiëntie verbetert en daarmee het bereik van de auto verhoogt. Aan de achterzijde overspant de grote verlichtingsunit de volledige breedte van de auto, zich uitstrekkend in verticale aerovleugels - een  aerodynamisch kenmerk en toonbeeld van het lichtgewicht ontwerp.

Conventionele zijspiegels zijn vervangen door camera's die zijn gemonteerd op aerodynamische armen. Binnenin is de traditionele achteruitkijkspiegel vervangen door een digitaal scherm, dat het beeld toont dat door de groothoekcamera aan de achterkant van de auto live wordt opgenomen.

Door de afwezigheid van een conventionele achterruit strekt het grote glazen dak van de Precept zich tot achter de achterstoelen uit. De achterklep heeft een extra grote opening en hoger gemonteerde scharnieren die de toegang optimaliseren.

Duurzame nieuwe interieurmaterialen combineren moderne hightech luxe met minder impact op het milieu. Bcomp's op vlas gebaseerde composieten voor interieurpanelen en rugleuningen bieden aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van conventionele materialen, waaronder tot 50% gewichtsbesparing en tot 80% reductie van plastic afval.

De stoelbekleding is gemaakt van 3D-geweven materiaal afkomstig van gerecyclede PET-flessen, de hoofdsteunen zijn gemaakt van gerecycled kurkvinyl, en tapijten van hergebruikte visnetten.

De volgende generatie HMI, powered by Android, bouwt voort op de nauwe samenwerking van Polestar met Google. Een extra groot, staand 15”-inch centraal geplaatst touchscreen vormt een aanvulling op een 12,5”-inch instrumentarium en de twee schermen zijn optisch verbonden door een lichtarmatuur. Tussen de hoofdsteunen op de achterbank zweeft het logo van Polestar holografisch in een massief stuk Zweeds kristal.

Met eye-tracking kan de auto de blik van de bestuurder volgen en de inhoud van de verschillende schermen aanpassen. Naderingssensoren verbeteren ook de bruikbaarheid van het centrale display tijdens het rijden.

De Polestar Precept debuteert op de Geneva Motorshow begin volgende maand.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: