Prijs nieuwe Audi A6 bekend: 70.000 euro aan opties mogelijk

Audi heeft inmiddels de eerste prijzen van de nieuwe A6 Limousine bekendgemaakt en het zal je niet verbazen dat deze nieuwste telg in het Audi-gamma géén goedkope aangelegenheid wordt. De prijzen beginnen namelijk bij bijna 77 mille maar zijn, als je een beetje je best doet en alle opties aanvinkt bijna, te verdubbelen. Wanneer straks de goedkopere versies op de markt verschijnen dan gaat je dat zelfs gewoon lukken.

Jawel, dat lees je goed, een top uitgeruste A6 met alles d'r op en d'r aan heeft voor 69 mille aan opties. Dat kan natuurlijk altijd gekker, kijk hier maar eens.

Er is in eerste instantie keuze uit twee dikke uitvoeringen: de A6 50 TDI quattro (210 kW/286 pk) tiptronic met een prijs vanaf € 76.995,- en de A6 55 TFSI quattro (250 kW/340 pk) S-tronic, die leverbaar is vanaf € 78.745,-. De A6 Limousine is er met keus uit drie uitrustingsniveaus. Uiteraard is hij er ook in Pro Line- en Pro Line Plus-uitvoering.

De Audi A6 Limousine in standaarduitvoering beschikt over LED koplampen, MMI Navigatie, het geïntegreerde bedieningsconcept Audi touch respons, Audi connect diensten, automatische airconditioning (2 zones), alarm en assistentiesystemen als parkeerhulp plus, Audi lane departure warning, Audi pre sense front en basis, Audi connect noodoproep & service en 18"-inch lichtmetalen velgen.

De Audi A6 Limousine design voegt daar diverse eigen afwerkingsaccenten aan toe, zoals een groot aantal exterieurdetails in (donker)chroom en specifieke lichtmetalen velgen. In het interieur springt de bekleding in stof/leder in het oog.

De Audi A6 Limousine sport heeft sportief getinte designelementen in chroom en aluminium. Bovendien beschikt hij over sportstoelen en 18"-inch lichtmetalen velgen in ‘5-arm design’.

Verder individualiseren: Pro Line en Pro Line Plus

Voor een meerprijs van € 3.800,- is de Pro Line-uitvoering beschikbaar. De uitrusting wordt dan uitgebreid met MMI Navigatie plus, Audi virtual cockpit, Audi sound system, Audi smartphone interface, elektrisch verstelbare stoelen (met geheugenfunctie aan bestuurderszijde) en automatisch dimmende en inklapbare buitenspiegels met memoryfunctie.

De Audi A6 Limousine Pro Line Plus (meerprijs € 6.900,-) heeft alles van de Pro Line-uitvoering en daarbij lederen bekleding Milano, stoelverwarming vóór en HD Matrix LED koplampen. In een later stadium komt ook het S-line exterieur en daarmee de sportief getinte Pro Line S-uitvoering beschikbaar voor de Audi A6 Limousine sport.

Maatwerk

Voor de A6 Limousine zijn uiteraard heel veel individuele opties beschikbaar die zoals gezegd de prijs flink opdrijven. Dan gaat het onder andere om hightech features als dynamische vierwielbesturing, ambiente verlichting voor het interieur, Audi Premium Air Quality, en Audi connect key. Ook is er een uitgebreid aanbod lichtmetalen velgen en exterieurkleuren – zelfs een kleur naar klantwens is mogelijk.

Nu te bestellen, levering vanaf juli

De Audi A6 Limousine 50 TDI quattro tiptronic en de A6 55 TFSI quattro S-tronic zijn nu te bestellen en vanaf juli leverbaar. Het gamma wordt snel uitgebreid met een 170 kW/231 pk sterke 3.0 TDI, een 2.0 TDI met 150 kW/204 pk en een 180 kW/245 pk sterke 2.0 TFSI. De prijzen van deze modellen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Meer over de  nieuwe A6 Limousine lees je hier. Mocht  je meer ruimte wensen dan hebben we hier alle informatie over de nieuwe A6 Avant voor je.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: