Awards voor nieuwe Seat Leon, stationversie introductie op IAA

Een mooie week voor Seat afgelopen week. Niet alleen bij de jaarlijkse uitreiking van de Auto Express New Car Awards viel de nieuwe Leon in de prijzen, ook een jury van auto-experts van Unidad Editorial verkoos de nieuwe Leon als beste auto.

Seat Leon SC wit rood blauw 2013 auto van het jaar Engeland Verenigd Koninkrijk 05

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Auto Express New Car Awards in het Verenigd Koninkrijk heeft de Seat Leon dus de prestigieuze titel ‘Auto van het Jaar 2013’ in de wacht gesleept. Naast de ‘Auto van het Jaar’ titel won de Leon tevens de Beste Compacte Gezinsauto award.

Seat Leon SC wit rood blauw 2013 auto van het jaar Engeland Verenigd Koninkrijk 01

Verder werd Seat’s nieuwste model door een jury van auto-experts van Unidad Editorial uitgeroepen tot ‘Beste Auto van 2013’. Voor deze prestigieuze verkiezing werden alle nieuwe modellen beoordeeld die de afgelopen twaalf maanden in Spanje zijn gelanceerd. Doorslaggevende eigenschappen voor de jury om de Leon tot winnaar van de verkiezing uit te roepen waren met name zijn design, de value-for-money en dynamische kwaliteiten.

Seat Leon SC wit rood blauw 2013 auto van het jaar Engeland Verenigd Koninkrijk 03

Overigens was er nog meer reden voor vreugde bij Seat, want de Alhambra werd voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Beste MPV.

Sinds zijn introductie heeft Seat al 45.000 exemplaren van de nieuwe Leon 5-deurs verkocht, en dat is volgens het Spaanse merk pas het begin. De Leon SC is een paar weken geleden gelanceerd en op de aanstaande Frankfurt Motor Show in September wordt de stationwagonversie, de ST, gepresenteerd.

Seat Leon SC wit rood blauw 2013 auto van het jaar Engeland Verenigd Koninkrijk 04

Respect Copyright!
%d bloggers like this: