Primeur: BMW Alpina XD3 BiTurbo is eleganter dan Audi SQ5

Naast de nieuwe B3 BiTurbo heeft Alpina nog een primeur op de hun stand in Genève staan. Bij Alpina vonden ze dat het wel eens tijd werd om een SUV onder handen te nemen en zochten daar de X3 voor uit. Het resultaat is dat het 3-liter dieselblok nu 350Pk en 700Nm koppel levert.

BMW Alpina XD3 BiTurbo 8

Hiermee accelereert de XD3 in minder dan 5 seconden naar de 100 km/h en haalt een topsnelheid van 253 km/h. De XD3 beschikt over ZF’s automatische achtbak en verbruikt daarmee volgens Alpina 6,8 liter per 100 kilometer. Standaard staat 'ie op 20"-inch Alpina Classic velgen (255 voor en 285 achter), maar desgewenst is ook een 21"-inch variant leverbaar.

BMW Alpina XD3 BiTurbo 3

Daarmee zijn de belangrijkste zaken wel gezegd over de XD3 en blijft een vergelijking met z'n grootste concurrent, de Audi SQ5 over. Eigenlijk hoef je alleen maar te weten dat de XD3 in alle opzichten beter is dan de SQ5. Een derde plaats in een cijferreeks is sowieso al beter dan een vijfde, daar begint het al. Verder heeft de Audi minder vermogen, is trager, heeft een lagere topsnelheid en ziet er in mijn ogen ook wat minder elegant uit. Typisch gevalletje van doe mij die maar dus!

BMW Alpina XD3 BiTurbo 1

Respect Copyright!
%d bloggers like this: