Primeur | Mercedes B200 NGD

Op de autosalon van Parijs zal Mercedes de B200 Natural Gas Drive introduceren.

De B200 NGD is het eerste B-klasse model dat gebruik maakt van het ENERGY SPACE concept waarbij een dubbele vloer onder de achterbank ruimte maakt om één grote en twee kleine gastanks met in totaal 125 liter (21kg) capaciteit onder te brengen. Op deze manier beïnvloeden deze tanks de bagageruimte niet negatief waardoor deze op het niveau van de benzine variant blijft.

De B200 werkt volgens het monovalent+ principe. Dit betekent dat de motor normaalgesproken alleen op gas werkt. Mochten onverhoopt de gastanks leeg raken dan is er nog een 12 liter benzinetank aan boord waarbij de motor automatisch overschakelt op benzine. Dit betekent dat de bestuurder deze keuze niet meer heeft. Hierdoor kan deze B-klasse fiscaal aantrekkelijker in de markt gezet worden en zijn de kosten 50% lager dan bij de B200 BlueEffiency benzine variant.

Volgens Mercedes voldoet de B200 NGD daarbij al aan de Euro-6 norm die pas vanaf 1 September 2014 voor personenauto’s verplicht wordt. De CO2 uitstoot komt uit op 115gr/km.

De B200 NGD kan vanaf begin 2013 geleverd worden met een handgeschakelde of automatische 7G-DCT transmissie.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: