Prior-Design Audi R8 GT850 Widebody

Mocht je een Audi R8 je eigendom kunnen noemen en vind je deze een beetje normaal? Dan kun je vanaf nu terecht bij de Duitse tuner Prior-Design.

Met de PD-GT850 veranderen ze je standaard R8 tot een brutaal uitziend race monster.  De voorkant is volledig opnieuw opgebouwd en krijgt een geïntegreerde carbon spoiler.

Er wordt verder een nieuwe motorcover met vier lamellen gemonteerd en de luchtstroom langs de zijkant is geoptimaliseerd door de montage van nieuwe side skirts die optioneel met LED’s uit te rusten zijn om de onderkant van de auto te belichten.

De achterkant ziet er uit alsof deze direct van een GT3 race-auto  komt. Een enorme achterspoiler en nieuwe achterbumper maken de bodykit compleet. De complete kit kost je 24.900,- euro exclusief  spuitwerk en montage.

Als aanvulling op de bodykit wordt ook een setje andere velgen gemonteerd.  Er worden driedelige ADV velgen van 20”-inch gemonteerd. Samen met een setje Continental banden goed voor 265/30R20 aan de voorkant en 325/25R20 aan de achterkant. Dit setje kost je overigens 9.900,- euro. Voor nog eens 2.700,- euro extra wordt ook een sportuitlaat gemonteerd.

Daarnaast behoort een powerupgrade tot de mogelijkheden. De 4.2 FSI wordt voor 5.900,- euro voorzien van 475Pk (standaard 420Pk). Er kan ook een compressor gemonteerd worden waarmee het vermogen op 565Pk uitkomt.

Mocht dit een beetje teveel van het goede zijn dan is er ook goed nieuws: Prior-Design is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een iets minder brede en extreme versie van de bodykit.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: