Project Seven-11 | Mercedes SL 63 AMG

Tuner Wheelsandmore heeft een Mercedes SL63 AMG onder handen genomen en voorzien van een niet alledaags uiterlijk.

Onder de noemer “Project Seven-11” werd eerder al een CLS63 AMG onder handen genomen, nu is dus de SL aan de beurt.

De SL63 AMG is voorzien van een wrap in de kleur Armageddon-Matte-Gray gecombineerd met "Light-Matte-Black". Slagroom op de taart is volgens Wheelsandmore hun traditionele race striping.

Onzichtbaar maar niet minder spectaculair zijn de veranderingen aan de motor. Waar de standaard AMG het met 537Pk moet doen beschikt de “Seven-11” over 700Pk en een aardrotatie stoppend koppel van 1.100Nm. Dit extra vermogen wordt bereikt door aanpassingen aan de ECU, geoptimaliseerde air-flows en een nieuw uitlaatsysteem met vlinderkleppen en sportkatalysatoren.

Het adaptieve ABC onderstel krijgt daarnaast nieuw ontwikkelde elektronica met de naam LowMaxx. Verdere uitleg is daarbij overbodig, behalve dan dat deze variant automatisch uitgeschakeld wordt bij een snelheid van 70 km/h, dit om de stabiliteit en veiligheid te garanderen.

Kenmerkend voor Wheelsandmore zijn ook de 6Sporz ² forged velgen die ook op deze SL gemonteerd worden, naar keuze in 20”- of 21”-inch. Op de achteras heb je bij de eerste variant 305/25/20 en bij de tweede variant 295/25/21. Aan jouw de keuze.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: