Quattro-aandrijving nu ook op viercilinder Audi A6

Audi levert voor het eerst Quattro permanente vierwielaandrijving op een A6 met viercilindermotor. Per direct is namelijk de 185kW/252Pk sterke Audi A6 2.0 TFSI S-Tronic namelijk ook in combinatie met dit systeem te bestellen

Tot dusver was permanente vierwielaandrijving bij de Audi A6 Limousine en Avant enkel voorbehouden aan de 3.0 TDI en 3.0 TDI BiT zescilinder diesels, de 3.0 TFSI zescilinder benzine en de Audi S6, voorzien van de 4.0 TFSI V8.

Nu breidt Audi het Quattro-aanbod voor de A6 naar beneden verder uit door het all-wheel-drive systeem voor het eerst ook op een A6 met viercilindermotor aan te bieden.

03-Audi-A6-Avant-2_0-TFSI-S-tronic-quattro

Stabiel en extra grip
De extra tractie die Quattro biedt, uit zich ondermeer in een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h in 6,5 seconden, wat tweetienden van een seconde sneller is dan de versie zonder.

Daarnaast zorgt de vierwielaandrijving natuurlijk voor een stabielere wegligging, zeker onder natte en/of sneeuw condities. Voorzien van Quattro mag de Audi A6 Limousine/Avant overigens een geremde aanhanger van 1.600 kg trekken.

Per direct leverbaar
De Audi A6 2.0 TFSI met Quattro is per direct leverbaar in Nederland, waarbij de S-Tronic-transmissie met dubbele koppeling standaard is. De meerprijs van het all-wheel-drive systeem bedraagt € 4.570,-.

De vanafprijs komt daarmee voor de Limousine op € 58.480,- en als Avant voor minimaal € 61.980,-.

01-Audi-A6-Limousine-2_0-TFSI-S-tronic-quattro

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: