Quattro | Alle informatie over de nieuwe RS6

Mocht je de nieuwe Audi RS6 in Misano Red niet zo zien zitten dan hebben we hier foto’s in een ander kleurtje en alle overige informatie voor je.

Helaas beschikt de RS6 niet meer over een V10 maar nu over een 4,0-liter V8, uiteraard voorzien van een tweetal turbo’s. Ten opzichte van de voorganger blijft het niet bij minder want naast twee cilinders mist de nieuwe ook nog eens 1 liter motorinhoud en 20Pk.

De nieuwe RS6 beschikt over 560Pk en  700Nm koppel en is daarmee de sterkste Audi (net iets meer dan de R8 V10 plus) die leverbaar is. Dit koppel is overigens beschikbaar tussen 1.750 en 5.500 toeren per minuut.

Het maximum vermogen wordt behaald tussen de 5.700 en 6.700 toeren per minuut. De toerengrens ligt bij 8.000 tpm, als de motor warm is uiteraard. Als de motor koud is gegeven rode LED-jes binnen de toerenteller aan waar de grens ligt. Waar hebben we dat eerder gezien?

Het vermogen wordt uiteraard middels de bekende Quattro aandrijving op het asfalt overgedragen waarbij een een achttraps Tip-Tronic (met de 8e versnelling als overdrive) standaard is. Daarnaast is de nieuwe RS6 ruim 40(!) procent zuiniger geworden en 100 kilogram lichter.

Met deze TGV zit je dan ook in 3,9 seconden op de 100 km/h. Zoals gebruikelijk is de topsnelheid begrensd op 250 km/h maar tegen betaling, lees aanvinken van het Dynamic Plus package op de optielijst, is deze begrenzing natuurlijk zo verdwenen en kun je door tot de 305 km/h.  Een trapje lager kan ook, dan bestel je het “normale” dynamic package. De top is daarmee begrensd op 280 km/h.

Om de RS6 sportief uit de bocht te laten komen zijn er tal van extra’s leverbaar zoals keramische remmen met 420mm schijven, dynamic steering, een sperdifferentieel op de achteras en een extra stugge sportvering met stalen veren. Standaard beschikt de RS6 over Xenon plus verlichting en 20”-inch velgen. Desgewenst zijn Full-LED verlichting, 21”-inch velgen en (voor het eerst) het opschrift Quattro in enorme letters in de grille leverbaar.

De nieuwe RS6 beleeft zijn première waarschijnlijk tijdens de AutoSalon van Geneve in Maart volgend jaar en zal vanaf het tweede kwartaal op de markt komen.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: