Radio luisteren zonder reclame? Volkswagen maakt het mogelijk

Vrijwel alle Volkswagens zijn per direct leverbaar met DAB+ (Digital Audio Broadcasting), ofwel digitale radio-ontvangst. Naast een perfecte, storingsvrije geluidskwaliteit biedt DAB+ extra zenders en de mogelijkheid om extra informatie te ontvangen. Ook kunnen reclameboodschappen worden ‘weggefilterd’.

Doordat het DAB-signaal storingsvrij digitaal binnenkomt, is de geluidskwaliteit vergelijkbaar met die van CD. Via DAB zijn meer dan 50 stations te beluisteren, veel meer dan via de FM-band. Handmatig zenders zoeken en ‘bijregelen’ is niet nodig. Het digitale signaal biedt daarnaast extra informatie, zoals (file)nieuws en sportuitslagen. Reclames zijn weg te filteren.

Volkswagen Discover Media Pro DAB+ plus radio navi 2014 01
Alle publieke zenders zenden uit via DAB+ (Radio 1, 2, 4, 5 en 6 en 3FM), net als de themakanalen FunX, Radio Top 2000, 24 Nieuws en de commerciële zenders 538, Radio NL, Arrow Classic Rock, BNR, Classic FM, Q-music, Slam FM en vele anderen. De dekking in Nederland bedraagt momenteel circa 70%. Alleen in noord-Nederland, Zeeland en het uiterste zuiden is er nog geen DAB-dekking. In het buitenland is er een breed aanbod DAB-zenders.

DAB+ is er als fabrieksoptie vanaf de Up! Ook de Polo, Golf (inclusief Variant en Cabrio), Tiguan, Touareg, Touran, Sharan, Passat en Phaeton zijn af-fabriek leverbaar met DAB+. Bij alle modellen is een origineel radio- of navigatiesysteem een basisvoorwaarde. De meerprijs voor DAB+ varieert van 186,- euro op de Up! tot 249,- euro op de Touran.

De Volkswagen-dealer  biedt DAB+ eveneens aan voor bestaande auto’s. Zo is er een uitbreidingsset voor originele Volkswagen radio- en navigatiesystemen voor 299,- euro, inclusief montage en BTW. Ook levert de dealer een complete DAB-radio en DAB-radionavigatiesysteem van Pioneer. Prijzen inclusief inbouw en antenne zijn op te vragen bij de Volkswagen-dealer.

Volkswagen Discover Media Pro DAB+ plus radio navi 2014 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: