Range Rover Evoque Convertible is officieel en erg duur

Zo nu en dan kom je auto's tegen die je in de categorie "waarom?" kunt plaatsen. Wat mij betreft is de Range Rover Evoque zonder dak er zo eentje.

De Evoque Convertible vormt het derde familielid van de Evoque-familie en meteen het lid met de grootste identiteitscrisis, want ondergetekende vraagt zich serieus af of kopers überhaupt op een dergelijke auto zitten te wachten.

Ook bij het merk zelf hebben ze zicht dat natuurlijk afgevraagd en daar wordt beweerd dat er wel degelijk een markt voor deze Evoque is. Ik geloof 't niet en toen ik de prijzen in het persbericht zag staan al helemaal niet meer.

De Evoque zonder dak is namelijk duur, correctie heel duur zelfs. De meerprijs ten opzichte van een Evoque Coupé waarop de open Evoque is gebaseerd, bedraagt een dikke vijfentwintig duizend euro. Jawel, dat heb je goed gelezen!

Land Rover Range Evoque Cabriolet oranje 2016 12

Land Rover levert de Range Rover Evoque Convertible met keuze uit drie viercilinder-motoren. De benzineversie wordt aangedreven door de Si4 met 240Pk. Dieselen kan met de 150Pk of de 180Pk variant van de 2.0 Ingenium-motor waarvoor een gemiddeld verbruik van 5,1 l/100 km wordt opgegeven. Een 9-trapsautomaat is standaard op beide diesels.

De Evoque Convertible beschikt over een stoffen kap die in 18 seconden kan openen. Sluiten duurt 3 seconden langer en beide acties kunnen, tot aan een snelheid van 50 km/h, voltrokken worden tijdens het rijden.

Het canvasdak is volgens Land Rover voorzien van een geluidsisolerende laag, waardoor het interieur bij gesloten kap praktisch even stil is als dat van de reguliere Evoque. Rijd je gesloten, dan bedraagt de bagageruimte 251 liter.

Land Rover Range Evoque Cabriolet oranje 2016 07

Standaard (uitrustingsniveau SE Dynamic) is het model voorzien van onder meer elektrisch verstel- en verwarmbare zijspiegels (ook inklapbaar), instapverlichting, een regensensor, een bandenspanningscontrolesysteem, een met leder bekleed stuurwiel, sfeerverlichting in het interieur, keyless go, een in lengte en hoogte verstelbare stuurkolom, achtvoudig elektrisch verstelbare stoelen, automatische airco, parkeersensoren vóór en achter, rijbaanhulp, cruise control, een Meridian audio-installatie, een 10,2"-inch touchscreen.

De prijzen van de dakloze Evoque beginnen bij 67.970,- euro. Die prijs geldt voor de 2,0 liter TD4 viercilinder dieselmotor met 150Pk in combinatie met een negentraps automaat en vierwielaandrijving. De diesel met 180Pk heeft een prijskaartje van 70.910,- euro. Het topmodel, de Si4 turbobenzinemotor met 240Pk, staat voor net iets meer dan 83 mille op de prijslijsten.

Mocht je interesse hebben voor de enige vierzits crossover cabriolet op de markt, dan moet je tot het komende voorjaar wachten. Pas dan staat 'ie namelijk in de showroom.

Land Rover Range Evoque Cabriolet oranje 2016 14 Land Rover Range Evoque Cabriolet oranje 2016 12 Land Rover Range Evoque Cabriolet oranje 2016 11 Land Rover Range Evoque Cabriolet oranje 2016 03 Land Rover Range Evoque Cabriolet oranje 2016 04 Land Rover Range Evoque Cabriolet oranje 2016 05 Land Rover Range Evoque Cabriolet oranje 2016 06 Land Rover Range Evoque Cabriolet oranje 2016 16 Land Rover Range Evoque Cabriolet oranje 2016 17

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: