Range Rover LWB: alternatief voor A8, 7-serie of S-klasse?

Vandaag presenteert Land Rover de eerste Range Rover met lange wielbasis sinds de Range Rover LSE, die tussen 1992 en 1994 werd gebouwd en presenteert daarmee een alternatief voor de Audi A8, BMW 7-serie en Mercedes S-klasse of misschien zelfs wel de Jaguar XJ LWB.

Land Rover Range Rover Autobiography parelmoer wit 2014 01

De Range Rover LWB viert z’n première tijdens de LA Auto Show en de Guangzhou Auto Show op respectievelijk 20 en 21 november aanstaande en biedt 14 centimeter meer beenruimte voor de achterpassagiers, die is bereikt door de carrosserie voor de achterwielen te verlengen.

Land Rover Range Rover Autobiography parelmoer wit 2014 03

De Range Rover Long Wheelbase is evenals de uitvoering met standaard wielbasis beschikbaar met een driezits achterbank of met Executive Class Seating, die twee individuele zitplaatsen achterin biedt. De rugleuningen hiervan zijn verstelbaar over 17 graden, acht graden meer dan de verstelhoek op auto’s met standaard wielbasis.

Land Rover Range Rover Autobiography parelmoer wit 2014 LWB 01

De voorpassagiersstoel kan vanaf de achterbank naar voren worden geschoven (passenger seat away) voor nog meer ruimte en zitcomfort achterin. De exclusiviteit van de Long Wheelbase-uitvoering wordt nog benadrukt door de geïntegreerde rolgordijnen voor de achterportierruiten en het standaard glazen panoramadak.

Daarnaast zijn er extra opbergmogelijkheden in het interieur. Uitvoeringen van de Range Rover Long Wheelbase zijn voorzien van karakteristieke ‘L’-badges in de accentlijsten op de onderzijde van de portieren.

Land Rover Range Rover Autobiography parelmoer wit 2014 13

De Long Wheelbase zal worden aangeboden als Range Rover Vogue en als Range Rover Autobiography, met zowel de TDV6 en SDV8 dieselmotoren als de V8 Supercharged benzinemotor. Later in 2014 wordt de Long Wheelbase ook beschikbaar als Hybrid, in de uitvoeringen Range Rover Vogue SE en Range Rover Autobiography.

Land Rover Range Rover Autobiography parelmoer wit 2014 LWB 02

Over die Autobiography gesproken: in Dubai wordt begin volgende maand de Autobiography Black versie gepresenteerd. Deze versie is pas vanaf de tweede helft van volgend jaar beschikbaar, maar omvat een aantal wijzigingen aan zowel het exterieur als interieur.

Aan de buitentkant is meer chroom te vinden, een nieuwe grille en koelopeningen aan de zijkant. Een tweetal nieuw ontworpen velgen (21”- en 22”-inch) en een panoramadak maken het exterieur compleet.

Binnenin zijn er standaard massagestoelen, moodlighting, individuele climate control en uitklaptafeltjes met USB aansluiting aanwezig.

Land Rover Range Rover Autobiography parelmoer wit 2014 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: