Range Rover Sport nu ook met dikke V8 diesel leverbaar

Na eerder de diesel-hybrideversie te hebben geïntroduceerd, presenteert Land Rover vandaag de SDV8-dieselmotor voor de Range Rover Sport.

Deze motor wordt al geleverd in de normale ‘Range’ maar is speciaal voor de Sport onder handen genomen. Als eerste wordt er nu gebruik gemaakt van aluminium motorsteunen (-10 kilogram overigens) en daarnaast werd het inlaatsysteem met de twin-intercoolers vernieuwd.

De 4,4-liter achtcilinder in V-vorm beschikt in de Sport over een vermogen van 339Pk en een koppel van 700Nm. Daarmee sprint de van een achttrapsautomaat voorziene sportiefste Land Rover in 6,9 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 225 km/h.

Land Rover Range Rover Sport V8 Diesel HSE SDV8 2014 02

Voor modeljaar 2014 wordt de Sport verder nog voorzien van Parking Exit en Perpendicular Park. Met het eerste systeem kan de auto zelfstandig parkeervakken uitsturen die parallel liggen aan de rijbaan. Een 360 graden detectiesysteem waarschuwt daarbij voor objecten die op ramkoers liggen tot een snelheid van 16 km/h. Het tweede systeem maakt inparkeren in vakken die haaks op de rijbaan liggen makkelijker.

De Ranger Rover Sport HSE SDV8 zoals z’n officiële titel luidt, is vanaf deze maand te bestellen. Prijzen zijn nog niet bekend, wel de levertijd: als je nu bestelt is levering begin 2014 gegarandeerd.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: