Range Rover Sport SVR beleeft première in Pebble Beach

Zojuist heeft Land Rover in het Californische Pebble Beach de Range Rover Sport SVR officieel onthuld.

De Range Rover SVR is de snelste en krachtigste Range Rover ooit en het merk wist met een voorserie voertuig zelfs met een tijd van 8 minuten en 14 seconden een nieuwe ronderecord voor SUV’s op de Nordschleife neer te zetten.

Range Rover Sport SVR blauw 2015 18

De SVR is dus een door de Duitse concurrentie serieus te nemen apparaat en dat is mede te danken aan de 550Pk en 680Nm sterke 5,0-liter Supercharged V8 die rechtstreeks uit de F-Type R Coupé is geplukt en links en rechts wat is aangepast.

Daarmee lukt de sprint naar de 100 km/h in slechts 4,7 seconden. De topsnelheid is begrensd op 260 km/h en dankzij de 8-traps automaat van ZF en de standaard aanwezige vierwielaandrijving moet de SVR ook buiten de normale wegen z’n mannetje kunnen staan, net zoals iedere andere Range Rover.

Range Rover Sport SVR blauw 2015 17

De SVR beschikt verder over een actief uitlaatsysteem met elektronische geregelde kleppen zodat je ook ’s nachts zonder al te veel herrie thuis kunt komen. Nieuwe 21”-inch velgen met vierseizoens-banden zijn standaard, optioneel zijn 22”-inch velgen met Contintental Sport-Contact 5 banden leverbaar om de sportieve aspiraties te onderstrepen.

De prijs van de SVR is nog niet bekend, net zoals de exacte introductiedatum (pas volgend jaar is in ieder geval zeker).

 

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: