Range Rover Sport SVR pakt record op de Nordschleife

Land Rover heeft met een voorseriemodel van de nieuwe Range Rover Sport SVR een  nieuw ronderecord op de Nordschleife van de Nürburgring neergezet.

In een tijd van 8 minuten en 14 seconden wist een testrijder met een voorseriemodel alle andere power SUV’s waaronder de BMW X5 M, Mercedes ML in AMG-uitvoering en Porsche Cayenne Turbo achter zich te laten.

Voorserie model Range Rover Sport SVR Nurburgring Nordschleife record 2014 01

Op dit moment wordt de SVR op de Nordschleife nog flink aan de tand gevoeld tijdens het optimaal afstellen van het onderstel. Naar verluidt krijgt de SVR de beschikking over een 5,0-liter V8, uiteraard voorzien van een supercharger. Het vermogen zou uitkomen op 550Pk en dat zijn er 40 meer dan bij het huidige topmodel in het RR-gamma het geval is.

Het zal na het lezen van bovenstaand bericht geen geheim zijn dat Land Rover hard op weg is om de meest dynamische SUV van het moment, de Porsche Cayenne, te onttronen. Dat belooft dus wat.

Voorserie model Range Rover Sport SVR Nurburgring Nordschleife record 2014 03 Voorserie model Range Rover Sport SVR Nurburgring Nordschleife record 2014 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: