Real-time verkeersinfo nu beschikbaar voor de Golf Highline

De recent geïntroduceerde Volkswagen Golf GTD en GTI gingen voor, maar nu is de gehele Golf-range leverbaar met de Volkswagen Car-Net online diensten.

Dankzij deze diensten beschikt de bestuurder over Google Street View, Google Earth-weergave en real-time verkeersinformatie. Ook is het mogelijk om on-line te zoeken naar Points of Interest.

Alle informatie binnen Car-Net wordt zichtbaar gemaakt op het 20,3 cm grote centrale display van het Discover Pro-navigatiesysteem . De weergave op het scherm is zeer natuurgetrouw dankzij satellietbeelden van Google Earth. Door de eveneens zeer realistische beelden van Google Street View (360º panoramaweergave) kan de bestuurder zich nog beter oriënteren.

Der neue Volkswagen Golf GTD

Voor veelrijders is de real-time verkeersinformatie binnen Car-Net erg een welkome aanvulling. Deze informatie wordt continue ververst en is zeer fijnmazig door geanonimiseerde data van mobiele telefoons, smartphones met navigatie en online navigatiesystemen. Ook wordt informatie gebruikt van verkeerscentrales.

Bij een file of wegversperring adviseert het systeem automatisch een alternatieve route. In Car-Net is een online zoekfunctie inbegrepen: points of interest zijn supersnel te vinden. Daarbij wordt handige informatie getoond als de openingstijden van een museum of parkeergarage.

Der neue Volkswagen Golf GTD

Car-Net is voor een meerprijs van 93 euro te bestellen in combinatie met het Discover Pro-navigatiesysteem en telefoonvoorbereiding Premium. De looptijd van de online services is drie jaar. De koper dient zelf een data-abonnement af te sluiten bij een mobiele provider, of een duplicaat te maken van de eigen simkaart.

De diensten zijn beschikbaar voor alle motoriseringen van de Golf, inclusief de Golf Variant. Er is alleen één klein nadeeltje: die Golf moet dan wel de Highline versie zijn. Op de overige uitrustingsniveau's is Car-Net  niet leverbaar.

Der neue Volkswagen Golf Variant

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: