Record: Mercedes-AMG GT R rijdt alles zoek op de Nürburgring-Nordschleife

Net voor de wintersluiting vanwege de weersomstandigheden heeft het Duitse vaktijdschrift „Sport Auto“ tijdens een testrondje op de Nordschleife van de Nürburgring nog even een record neergezet. In een tijd van 7.10,9 minuten werd dit legendarische stukje weg afgelegd in de gloednieuwe Mercedes-AMG GT R.

Dat is sneller dan ieder ander testrondje die de journalisten van het blad, dat bekend is om de legendarische Supertest, ooit op het asfalt wist neer te zetten. Duidelijk is daarmee wat mij betreft in ieder geval dat de 430kW / 585pk sterke AMG GT R z'n bijnaam als „Beast of the Green Hell“ maximaal verdiend.

mercedes-amg-gt-r-nurburgring-nordschleife-record-2016-01

Toch is deze toptijd wat mij betreft géén verrassing, want de ontwikkeling van de GT R met de V8-biturbo in het vooronder en de actief meesturende achteras vond grotendeels op de Nordschleife plaats. Voor de volledigheid melden we je ook nog maar even dat het rondje niet op slicks maar op Michelin Pilot Sport Cup 2 banden werd gereden.

Let ook even op de AMG GT R in racetrim die halverwege het filmpje voorbij komt zetten en vrij snel weer uit het zicht verdwijnt. Dat belooft dus wat voor de opvolger van de SLS AMG GT3. Meer over AMG's meest hardcore model lees je hier.

 

mercedes-amg-gt-r-nurburgring-nordschleife-record-2016-00 mercedes-amg-gt-r-nurburgring-nordschleife-record-2016-03

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: