Renault Captur 2.0 moet ook een succes worden

Met 1,2 miljoen verkochte exemplaren sinds de introductie in 2013 is de Renault Captur de bestverkochte stads-SUV. Ook vorig jaar was de Captur de populairste in zijn klasse, toen wereldwijd meer dan 230.000 stuks verkocht werden. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 45.000 Captur modellen verkocht. Tijd voor een Captur 2.0 dus.

De Captur 2.0 is uiteraard meteen te herkennen als opvolger van de huidige generatie maar wel een opvolger die een stuk zelfverzekerder over komt. De nieuwe Captur heeft een langere wielbasis (+20 mm), de carrosserie is 110 mm langer, 7 mm hoger en 19 mm breder. De standaard 18”-inch velgen zorgen er voor dat je met dit kleintje prima voor de dag kunt komen.

Een verchroomde sierstrip scheidt boven- en onderkant van elkaar en geeft het dak een meer zwevende illusie, waarbij het ook mogelijk is om voor een two-tone kleurstelling te kiezen. In ieder geval is het uiterlijk van de Captur weer in lijn met dat van de recent vernieuwde Clio.

Full-LED-koplampen met kenmerkende C-vormige lichtsignatuur zijn standaard. Door extra LED-strepen in de koplampunit te verwerken (twee bovenaan en negen aan de zijkant van de behuizing) wordt volgens de Fransen het technologisch hoogstaande karakter van de Captur versterkt. Net als aan de voorzijde zijn de achterlichtunits voorzien van LED-strepen aan de zijkant van de behuizing, waarmee een 3D-effect gecreëerd wordt.

De inhoud van de bagageruimte is vergroot tot maximaal 536 liter, naast de 27 liter aan opslagruimte in het passagierscompartiment. Tevens is de bagageruimte variabel in te delen dankzij de over een lengte van 16 cm verschuifbare achterbank. De laadbodem is in twee hoogten verstelbaar. Hiermee kan ook een volledig vlakke laadvloer gecreëerd worden als de achterbank wordt neergeklapt. In dat geval ontstaat een laadlengte van 157 cm, ofwel 11 cm meer dan bij de vorige Captur.

In het vooronder zijn zowel diesels als benzinemotoren te vinden, waarvan alleen de laatste bij ons op de markt zullen komen. Een driecilinder turbo 1.0 TCe (uit de nieuwe Clio) vervangt de bekende TCe 90. Deze motor levert 100pk, beschikt over een trekkracht van 160Nm en is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Mocht je echt zuinig willen rijden dan is het goed om te weten dat die motor volgend jaar ook als LPG-uitvoering in de prijslijsten te vinden zal zijn.

Een treetje hoger vinden we de bekende 1.3 TCe viercilinder met 130pk en 240Nm. Standaard heeft deze een handgeschakelde zesbak, optioneel de EDC7, een zeventraps automaat met dubbele koppeling en flippers aan het stuur. Deze combinatie is er ook met 155pk en 270Nm en dat is tot de komst van de E-TECH volgend jaar de topper in het gamma.

Voor de E-TECH Plug-in hebben ingenieurs van Renault meer dan 150 patenten geregistreerd. Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe techniek zoals de 1,6-liter benzinemotor die voor deze generatie Captur is vernieuwd en voorzien is van een partikelfilter om de uitstoot van schadelijke uitstoot verder te reduceren. De hybridetechniek maakt gebruik van twee elektromotoren, een innovatieve multimode directe versnellingsbak (een bouwwijze die garant staat voor meer rendement, afkomstig uit de expertise van Renault in de Formule 1) en een 9,8 kWh-batterij.

Net als bij de nieuwe Clio E-TECH biedt de innovatieve technologie van de nieuwe Captur E-TECH Plug-in optimaal elektrisch rendement: hij start altijd in de elektrische modus. Dankzij de stille en comfortabele werking en het superieure reactievermogen biedt hij veel rijplezier met beperkt verlies van energie. Dankzij een remsysteem dat rechtstreeks afkomstig is uit de elektrische autotechnologie en de expertise van energiemanagement uit de Formule 1, worden energie maximaal teruggewonnen om de batterij regeneratief bij te laden.

De plug-in hybrideversie biedt een elektrische topsnelheid van 135 km/h en een actieradius van 45 kilometer bij gecombineerd gebruik. Bij stadsgebruik loopt de actieradius op tot circa 65 kilometer (WLTP-stad) en biedt daarmee een geheel nieuw gebruiksgemak: bij dagelijks gebruik heeft hij geen benzine nodig, terwijl de berijder zich in het weekend of op vakantie geen zorgen hoeft te maken over de actieradius.

Renault gelooft dat een deel van het succes van de Captur te danken is aan de ruime mogelijkheden om de auto te individualiseren en daar houden ze dan ook aan vast. In totaal zijn voor het exterieur 90 verschillende combinaties mogelijk (als je de twee tinten grijs van de strips aan de onderkant en de dakrails meerekent) en voor het interieur 18. De sfeerverlichting is in 8 verschillende kleuren in te stellen.

Verder zijn natuurlijk ook alle snufjes uit de nieuwe Clio terug te vinden. Mocht je daarover meer willen weten dan lees je hier maar verder.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: