Renault Clio RS 220 EDC Trophy geprijsd

Na zijn debuut op de AutoRAI 2015 maakt Renault de prijzen bekend van de nieuwe Clio RS 220 EDC Trophy.

De naar eigen zeggen krachtigste en uitdagendste Renault Clio RS ooit, met onder meer een specifiek aangepast onderstel, is leverbaar vanaf 31.220,- euro. De prijs verwijst bovendien naar het uitzonderlijke motorvermogen van de Trophy-uitvoering, dat met 220Pk (162kW) het hoogste is in het segment van de compacte ‘hot hatch’.

SELECTION PRESSE

Scherper dan ooit

De nieuwe Clio RS doet zijn naam eer aan. Al sinds 2005 is het Trophy-label uitsluitend voorbehouden aan de R.S.-modellen die nog meer gefocust zijn op prestaties en wegligging. De sportiefste Clio van het moment is voorzien van een speciaal onderstel dat aan de voorzijde 20 en aan de achterzijde 10 millimeter is verlaagd.

Voor nog meer scherpte zijn aangepaste dempers en een nieuw stuurhuis met een directere overbrenging gemonteerd. Fraaie 18"-inch velgen met diamanteffect en Michelin Pilot Super Sport-banden bieden de nodige controle en grip.

SELECTION PRESSE

Krachtiger dan ooit

De 1,6-liter turbomotor levert nu 220Pk (162kW) bij 6.800 t.p.m. Het maximumkoppel bedraagt 260Nm en zelfs 280Nm indien gebruik gemaakt wordt van de tijdelijke overboost-functie. Het toegenomen vermogen (+20Pk) en koppel (+40Nm in overboost) zijn te danken aan nieuwe software, grotere turbo en aangepaste inlaattraject en uitlaatsysteem.

Tevens is de EDC-transmissie, die ook te bedienen is via schakelflippers aan de stuurkolom, verder verfijnd. Dat levert een 30% snellere schakeltijd op. Ondanks de prestaties voldoet de Clio RS 220 EDC Trophy aan de Euro 6-emissienorm en is een CO2-uitstoot van 135 g/km gerealiseerd.

SELECTION PRESSE

Direct herkenbaar

De Trophy-uitvoering is een echte blikvanger. Zeker in de kenmerkende, matte carrosseriekleur Givre Nacré met glanzend zwart dak (optioneel). Andere uiterlijke kenmerken zijn de Trophy-badges op de voorspoiler, portieren en genummerde dorpelpanelen.

Het sportieve interieur is onder meer voorzien van lederen sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, stoelverwarmingen details in koolstofvezel-look. Het R-Link multimediasysteem, automatische airco en parkeersensoren achter maken eveneens deel uit van de standaarduitrusting.

Gelimiteerd

De Clio RS 220 EDC Trophy is per direct te bestellen. Hij wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd en elk exemplaar krijgt een individueel nummer. Voor veeleisende rijders, die bijvoorbeeld deelnemen aan circuitdagen, wordt de EDC Trophy standaard geleverd met het intelligente telemetriesysteem R.S. Monitor 2.0.

De R.S. monitor voorziet de bestuurder van informatie over het voertuig, snelheden en tijden. Daarnaast is het via het systeem ook mogelijk om 5 standen van gasrespons in te stellen. Tenslotte is het ook mogelijk om de karakteristieken van de auto aan te passen.

PLANCHE DE BORD SEUIL DE PORTE NUMEROTE

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: